Jump to content

Ön szeretne itt ebédelni?

2014. 05. 11. 17:46

Azerbajdzsán gondolt egy merészet, és az országban egyedülálló éttermet nyitott. A repülőgép belsejében berendezett étteremtől minden idők legsikeresebb turistacsalogató látványosságát várják.

Első látásra nagyon úgy tűnik, hogy éppen egy nemrégiben lezuhant repülő roncsaival nézünk farkasszemet, de ez valójában Azerbajdzsán legújabb étterme. A domboldalban, cölöpökön álló, lepukkant repülőgépről első látásra nem éppen egy turistalátványosságként funkcionáló étterem jut eszünkbe, de másoknak egy megvalósult álom. „Mindig is szerettem volna egy éttermet remek kilátással.” – vallotta be Natig Berkmirzoyev, üzletember.

A helyiek azt remélik, hogy a TU-134B típusú repülőgép még több turistát csalogat a környékre, Quba térsége ugyanis a téli sportok kedvelői között már népszerű. „Sokáig keresgéltem, míg végre rátaláltam a megfelelő repülőgépre, erre a leselejtezett orosz Tupoljevre. Meg vagyok róla győződve, hogy ez remek ötlet volt, senkiről nem tudok, aki domboldalba állított volna fel egy repülőgépet.” – meséli lelkesen az üzletember. Natig Berkmirzoyev azt is reméli, hogy a gép látványán felbuzdulva sokan majd késztetést éreznek jegyet foglalni egy Azerbajdzsánba tartó járatra.

Az étterembe látogató vendégek klasszikus repülőgépi lépcsőn közelíthetik meg a vendéglátóhelyet. „Igazán autentikus élményt szerettem volna nyújtani a vendégeknek” – magyarázza az üzletember, aki azt is hozzátette, hogy az ötcsillagos konyhával és első osztályú kilátással büszkélkedő étterem reményei szerint elsőszámú úticéllá növi ki magát.

 

Fotó, forrás: www.dailymail.co.uk