Jump to content

5 hely, amit látni kell

2014. 04. 13. 19:54

Vannak olyan helyek a Földön, amelyek nagyban hozzájárulnak ahhoz, hogy a világról alkotott képünket színesítsék. A Daily Mail összegyűjtötte azt az öt úticélt, amit mindenképp látnunk kell az életben.

Kolumbiát gyakran alábecsülik, de első helyen szerepel azok között az országok között, amelyek színesebbé teszik élményeinket. Megfizethető, gyönyörű hely és az infrastruktúra is remek állapotban van, könnyen eljuthatunk a kiválasztott városba, vagy éppen egy dzsungelbe. A dél-amerikai ország gyorsan fejlődik, mindenképpen megéri ellátogatni oda – már csak azért is, hogy ledönthessünk a térséggel szemben fennálló sztereotípiákat.


Egyiptom a közelmúltban nem volt veszélytelen hely, de mára konszolidálódott a helyzet. Szintén megfizethető ország, a Piramisokat feltétlenül meg kell nézni, kikapcsolódásunkkal ráadásul Egyiptom gazdasági fejlődéséhez is hozzájárulunk.


Egészen a 2008-as olimpiai játékokig Tibet egy zárt országnak volt mondható. Bár nagyon nehéz oda eljutni, mert korlátozzák a vízumkérelmeket is, és erős kínai kontroll alatt van, szüksége van a turistákra. A nehézségek ellenére azonban az utóbbi időben megnövekedett az érdeklődők száma, sokan kiemelten vonzónak tartják a kultúrák találkozása szempontjából.


A lista negyedik helyét Törökország megérdemelten foglalja el, hiszen sokévnyi egy helyben toporgás után az ország végre növekvő pályára állt. Szintén a megfizethető országok körét bővíti, de még most érdemes ellátogatni oda, mielőtt igazán népszerű lesz. Egyesek szerint már népszerűbb úticél mint Párizs, minden esetre, a török kormány mindent meg is tesz az ország felzárkóztatásáért.


A szakértők szerint a nemzetközi utazók legnagyobb célpontja – és abból legtöbbet profitáló ország – Burma. A sokáig katonai irányítás alatt álló Burma hosszú évekig elzártan létezett a globalizálódó világtól. „A turizmus a legjobb dolog, ami ezzel a gyönyörű országgal történhet” – mondta egy szakértő.

 

(Fotó: www.dailymail.co.uk)