Jump to content

Világgá menni jó

2014. 02. 26. 14:53

Február 27-március 2. között a Hungexpo Budapesti Vásárközpontban harminchetedik alkalommal nyitja meg a tavaszi szezont az Utazás Kiállítás, ahol a külföldi díszvendég Tunézia, hazai díszvendég Pécs, kulturális díszvendég Matyóföld.

Az ország legnagyobb turisztikai seregszemléje számos programot és nyereményeket ígér látogatóinak, akik közel 30 ország 500 kiállítójának ajánlatai közül válogathatnak. Kiemelt téma idén a családi utazás, mely tematika többször visszaköszön az eseményen. Az utazási irodák családi utazási ajánlatait egy különálló szigeten – családi utazások szigete – jelenítik meg, így a tematikus ajánlatokat keresők egy helyen, egy szigeten tájékozódhatnak. A kiállítás területén gyerekjátszó, pasimegőrző és hölgysarok működik majd, így a család minden tagjának a vásárlás mellett szórakoztató vagy éppen pihentető percekben is lehet része. Ezen kívül a látogatók találkozhatnak kifejezetten senior- vagy diákutakkal, nászutakkal, aktív pihenéssel, sportturizmussal, ökoturizmussal, fesztiválturizmussal, kulturális turizmussal és akadálymentes ajánlatokkal.

A tavalyi nagy sikerre való tekintettel ismét lesz közönségjáték, melyhez a részvétel lehetőségét a pontgyűjtő füzet biztosítja mindenkinek, aki belépőjegyet vásárol. Az elmúlt évben a világ földrészeivel kapcsolatos ügyességi játékok megoldásával és kérdésekre adott helyes válaszokkal lehetett megszerezni a szükséges pecséteket. Most a családi utazás jegyében, a kiállítás különböző részein felállított játékpontokon kicsiknek és nagyoknak közösen az utazásra való készülődés jegyében kell különböző feladatokat megoldani.

A kiállítással egy időben és egy belépőjeggyel látogatható a Karaván Szalon, a Kemping és Karaván Kiállítás, a BringaExpo, valamint most először az Afrika Expo. A kiállításnak már „kistestvérei” is vannak, hiszen március 27-29. között rendezik meg a „Menjünk világgá” 21. Miskolci Utazási Kiállítást, április 7-9. között pedig a 19. Pécsi Utazás Kiállítást és Vásárt.

(fotó: asmithblog.com)