Jump to content

A legjobb panorámák medencéből

2013. 06. 21. 06:00

Finoman fodrozódó vízben élvezni a szemünk elé táruló panorámát, legyen az az Alpok lábainál vagy a szavanna közepén! Vannak bizonyos helyek, ahol olyan kilátás tárul elénk lubickolás közben, amiket személyesen lenne igazán jó megtapasztalni. Összegyűjtöttünk 8 olyan medencét, ahonnan fantasztikus érzés lehet a tájat csodálni.

Bali: a nyugalom szigete

Szemtől szemben az orángutánokkal! Az Ubud Hanging Gardens Resort Bali szigetén található, ahol minden szoba és lakosztály saját medencével várja a kikapcsolódni vágyókat, kilátással a festői völgyre és az Ayung folyóra. A vendégek pihentető testmasszázst vehetnek a gyógyfürdőben, vagy akár kerékpáros túrát is választhatnak, a medencében úszva pedig élvezhetik a békés kilátást. Ez a trópusi paradicsom minden képzeletet felülmúl.

 

Campania: ahol a víz a tengerbe folyik

A Caruso Hotel az olasz Campania régióban található, Ravello városában. Az Amalfi-partra vezető út menti sziklafokon épült a hotel, egy 11. századi felújított épületben található. Tükörsima vizű medencéjéből gyönyörű kilátás nyílik a Földközi-tengerre. Teraszos kertekkel, valamint freskókkal díszített mennyezettel büszkélkedő történelmi belső térrel várja a vendégeket, ami miden napszakban a maga sajátos varázsát adja. A szobákból és lakosztályokból a kertre vagy a tengerre nyílik a kilátás.

 

Barcelona: frissítő a körút felett

A Passeo de Garcia 60 m széles sétánya a Champs Elysées mintájára épült. A sugárút a századfordulóra a város felső tízezerének a lakhelyévé vált. Itt található a Mandarin Oriental Hotel, aminek a tetőteraszán fürödni is lehet, kilátással Barcelona városára, a bárban finom koktélokkal… Tökéletes kezdet, mielőtt belevetnénk magunkat az éjszakai életbe.

 

Utah: kék fürdőszoba a Grand Canyonban

Az Aman Resorts luxus spa-és üdülőhely, amely 2009-ben nyitotta meg kapuit a látogatók előtt Dél-Utah közelében, Arizona határán. Az ízléses üdülőparadicsom 243 hektár kiterjedésű érintetlen tájon, a Canyon Point védett völgyébe rejtve, elsöprő kilátással a színes, rétegzett Grand Staircase felé maradandó élményt nyújthat bárki számára.

 

Tanzánia: ingyenes szafari

A Serengeti Nemzeti Park egy kopár szavanna, amely Tanzánia északi részén, a Viktória-tótól keletre fekszik egy körülbelül 30 000 km²-es síkságon. A világ egyik legszebb és leggazdagabb szabadtéri állatkertjét őrzik itt. Zebra és antilop csordák látványa már önmagában is felejthetetlen élményt nyújt, mindezt egy hotel medencéjéből tekinteni kivételes lehetőség.

 

Svájc: ahol az Alpok a lábaid előtt hever

Egy svájci hegyi faluban, Adelbodenben található egy elegáns szálloda, a The Cambrian, ahonnan panorámás kilátás tárul elénk a svájci Alpokra. Elegáns design, komoly adag havas hegycsúcs, nyitott terek, látványos gyógy-és wellness részleg, alpesi levegő biztosítja a tökéletes környezetet, hogy hagyjon fel minden megszokottal, és csak heverésszen a teraszon vagy a télikertben, bámulja a szeme elé táruló hihetetlen alpesi panorámát.

 

Santorini: romantika egy vulkán helyén

Szantorini egy kör alakú szigetcsoport az Égei-tengeren, ami egy vulkanikus robbanás maradványa. Látványos szépsége és élénk éjszakai élete a szigetet Európa egyik legvonzóbb turisztikai célpontjává tette. Az itt található Astarte Suites látványos 9 szobás komplexum egy sziklán. Kevés, de kifogástalan szolgáltatásokkal, végtelennek tűnő medencével és felejthetetlen kilátással rendelkezik. A szálloda tökéletes egy romantikus pihenésre, emellett szabadidős és kulturális lehetőségek is bőven akadnak a közelben, mint például Akrotiri, egy ősi város, ami az eltemetett és tartósított vulkáni hamu miatt ismert, mint Pompeii.

 

Thaiföld: békés menedék

Aki maga mögött hagyná a várost és a stresszt, itt egy békés menedékre lel. A Kirimaya Resort a Khao Yai Nemzeti Park szélén található, Bankoktól 2 órás autóútra. A Khao Yai Nemzeti Park a vadon élő állatairól, festői tájairól és fenséges vízeséseiről ismert. Luxus és a természet tökéletes összhangja - fényűző szállásokkal és egy exkluzív golfpályával várja vendégeit a Kirimaya Resort. Szobáinak berendezése a thai és a modern stílusok bájos keverékét tükrözi. Lazítani a medence mellett, kényeztető masszázst venni, a lelkes golfozók pedig élvezhetik a 18 lyukú golfpálya nyújtotta élményt. Ezenkívül a barátságos személyzet elefántos túrát, vagy egy helyi borászat látogatását is megszervezi.