Jump to content

A szépség csak egy dolog, kell valami plusz is a kifutóra - 1. rész

2017. 05. 23. 17:00

Ha azt a szót meghalljuk, hogy modell, vagy manöken, mindenkinek a babaarcú, csont soványra fogyott, aprócska mellű, zörgő csontú hölgy jut az eszünkbe, akik hihetetlen gyorsasággal öltöznek át a színfalak mögött egyik híres ruhakölteményből a másikba.

 

A modellek azok a szép nők, akik több szép nő közül, megfelelő kritériumoknak megfelelve válogatnak ki. Megfelelő magasság, súly, különleges arc, vagy valamilyen egzotikus jelleg szükséges, amely megragadja a figyelmet és egyre keresettebbé váljanak a divatvilágban, a kifutókon.

Csakhogy a modellvilágban is vannak olyan hölgyek, akik szépségének megítélése szubjektív. Egyáltalán nem biztos, hogy a tökéletesség a legfontosabb. Egyáltalán, lehet valaki tökéletes? Lehet valaki tökéletes modell? Hiszen jól tudjuk, hogy mindenkinek vannak kisebb vagy nagyobb testi hibái, és attól nem feltétlenül látjuk csúnyának. Sőt mi több, azzal válik többé, szebbé, különlegesebbé. Csak nézőpont kérdése.

Viktoria Modesta

Volt egy időszak, amikor nemcsak az alakjuk, de a hajuk és a fogsoruknak is teljesen tökéletesen kellett lenniük a kifutón megjelenőknek, ma pedig már olyan modellek is feltűnnek, akik tökéletesnek éppen nem mindhatók, a maguk nemében mégis sokak számára elragadó modellek. A ducimodelleken túl feltűnnek szabálytalan fogsorú, kancsal, pigmenthiányos modellek a kifutókon, akik az átlag nőnek visszaadják a reményt, hogy a szépség nagyon relatív, egyedi megítéléstől függő, és a modellek ugyanúgy hús-vér nők.

Ashley Smith tipikus példája a nem rendhagyó modelleknek, ugyanis fogai között óriási hézag tátong, mégis ezek a nagy fogszünetek teszik a szakmában különlegessé.

A vitiligo az a bőrelváltozás, amely a testfelületen hófehér foltokban jelentkezik, akár az arcon is. Ez a szép nőket sem kíméli, így ebben szenved a kanadai származású Chantelle Brown-Young is. A többi vitiligóval élő ember számára lehet szenvedés, de Chantelle-t éppen ez teszi különlegessé és keresetté.

Olyan modell is nagy karriert befutott már, aki arcának szépsége nem mindenkit győz meg. Van, akinek egyáltalán nem tetszik Dapne Groeneveld különleges arca. Mégis ez az általánostól eltérő fizimiska teszi egyedivé és keresetté.

Diandra Forrest

A betegség és a baleset sem válogat, így egy hibátlan testű modell is elveszítheti végtagját. Viktoria Modesta ahelyett, hogy ezt eltusolná, bátran felvállalja és megmutatja amputált lábát helyettesítő protézisét. Nemcsak reményt, de magabiztosságot is mutat azok számára, akik hasonlóképp élik életüket.

Kelly Mittendorf arca felhívja magára a figyelmet. Van valami megbabonázó a tekintetében még akkor is, ha sokak számára nem a klasszikus szépséget képviseli. Mégis divatcégek kampányában szerepeltetik, tehát a különlegessége miatt nehéz elfelejteni az arcát. Márpedig ebben a szakmában pusztán a szépség nem is elég.

Afroamerikai szülők gyermekeként született a hófehér bőrű és zöld szemű Diandra Forrest. Külseje igencsak magával ragadó és különleges. Ritka szépségével, különlegességével gyermekkorában meggyűlt a baja, de felnőttként előnyére kovácsolta afroamerikai vonásaihoz társuló albínókra jellemző hófehér bőrét, zöld szemét és szőke haját. Mára már keresett modell.

(Forrás: marmalade.hu | weareselecters.com, thegloss.com, pinterest.com/képek)