Jump to content

Vágyébresztő ékszerek

2014. 05. 11. 15:14

„Fel akarom ébreszteni a nőkben a vágyat a szépség és a nőiség iránt!” - vallja Felvinczy Zita, a Felvinczy-ékszerek megálmodója, aki kisfia születése óta egyedi és kisszériás ékszerkollekciókat tervez és készít saját kezűleg, egyedi anyagokból és technikákkal.

 

„A vállalkozói létforma választásával önmagamat, a saját álmaim megvalósítását választottam. Küldetésemnek tekintem, hogy saját példámon keresztül, felébresszem a nőkben a vágyat a szépség és a nőiség iránt, segíteni önbizalmuk megtalálásában, saját értékeik meglátásában és megértésében, és cselekvésre késztessem őket” – beszél hivatásáról.

Zita a gyermeke születése után vált vállalkozóvá: „Ha nem váltam volna anyává, akkor a vállalkozás sem lenne. Az anyaság nagyon érdekes tudatállapot, az ember váratlanul felnő, félelmei más jellegűek lesznek, felnőttebbek. A vállalkozás nem csak nekem fontos, de hosszútávon példát is mutatok a gyerekemnek, hogy vállalja és valósítsa meg álmait.”

Anyaként nem egyszerű feladat egy saját vállalkozás beindítása. A Felvinczy-ékszerek szenvedélyes készítőjének az Európai Uniós támogatással megvalósult Gyerevissza program segített legyőzni a kezdeti nehézségeket. A 2012-ben indult, két éves projektben a Pest Megyei Vállalkozásfejlesztési Alapítvány, a SEED Kisvállalkozás-fejlesztési Alapítvány és a Tudatos Életért Egyesület működött együtt. A szakmai irányítást a Pest Megyei Vállalkozásfejlesztési Alapítvány végezte, a SEED Alapítvány feladata pedig az volt, hogy támogassa a nőket saját vállalkozásuk beindításában. Ennek során képzéseket és tréningeket szerveztek, és mentorálták a kezdeti lépések megtételében a hölgyeket.

A tervezőnő így emlékszik vissza a kezdetekre: „A vállalkozóvá válást elősegítő programot lebonyolító SEED Alapítvány és a Gyerevissza projekt kizökkentett a kishitűségemből, eszközöket adott, megoldásokat, kulcsokat. Barátokat, társakat. Embereket, akik megerősítettek abban, hogy jó, amit csinálok. Akik támogatnak abban, hogy még jobban csináljam. És akik helyettem álmodnak tovább, amikor én kicsit elfáradok.” Ma már magabiztosan beszél: „Nagyon sokat dolgoztam a vállalkozásomon, rettentő sok buktatón túl vagyok már. Sok van persze még előttem is, de a tudat, hogy megoldódnak, a korlátok ledőlnek, sokat segít az előrehaladásban. Egyre bátrabb vagyok, és hiszek a hosszú távú sikerben.”

Az út nem volt könnyű, de Zita sikeresen vette az akadályokat: „Az első időben a hit és a szenvedély a legfontosabb. Később a szakmai fejlődés, a tervezés, hogy pontosan tudjuk, mit szeretnénk elérni. Mint mindennel, itt is az van, hogy ha pontosan tudjuk, mit szeretnénk, megvalósul. Persze meg kell nagyon dolgozni érte.”