Jump to content

A kreatív anyukáké a jövő

2014. 05. 08. 16:11

„A kreatív gyerekeké a jövő” - vallja Kollár Borbála, akinek a cége, a Borarti for kids a szabad alkotást és annak eszköztárát biztosítja gyerekeknek és szülőknek játékos közös foglalkozások és saját termékcsomagok által.

 

„Hiszek abban, hogy minden gyereknek meg kell tapasztalnia a szabad alkotás örömét, átélni az alkotás élményét. A gyerekek foglalkozásaimon és termékeim segítségével otthon is gondolkodást, önmegvalósítást, problémamegoldást tanulhatnak.” - mondja Kollár Borbála, aki szerint a közös alkotás lehet közös öröm is az egész családnak, mivel termékein keresztül mindezt bárki könnyedén megvalósíthatja otthon is.

„Nagy könnyebbség lehet a szülőknek, hogy nem nekik kell felhajtani az ötletet, beszerezni az alapanyagot, eszközöket, hanem mindezt egy csomagban megkaphatják.” - emeli ki a fiatal vállalkozónő.

Borbála kreativitásban soha nem szenvedett hiányt, azonban egy sikeres vállalkozás beindításához az üzleti oldalt is ismerni kell. Ebben nyújtott neki segítséget az Európai Uniós támogatással megvalósuló Gyerevissza program, amely azzal a céllal jött létre, hogy segítse az anyukákat visszatérni a munka világába. A projektben a Pest Megyei Vállalkozásfejlesztési Alapítvány, a SEED Kisvállalkozás-fejlesztési Alapítvány és a Tudatos Életért Egyesület működött együtt.

A Borarti megálmodóját elsősorban az önállóság és a kreativitás szabadsága motiválta, amikor a képzésre jelentkezett: "Szeretek magam rendelkezni az idővel, így a munkát össze tudom egyeztetni a családdal, másrészt a munka terén is nagyfokú szabadságot biztosít számomra, ami a kreatív gondolkodáshoz elengedhetetlen."

„A Gyerevissza programtól rengeteg tudást, még több kapcsolatot és barátot kaptam, ami elengedhetetlen a sikeres vállalkozáshoz. Enélkül, azt hiszem, még mindig egy helyben toporognék és csak álmodoznék.” - mondja mosolyogva a már kezdőként is komoly sikereket elért vállalkozó, aki példaértékűnek tartja a SEED Alapítvány csapata által biztosított támogatói hátteret is: „Nagyszerű érzés, hogy van kihez fordulni és még nagyszerűbb, hogy minden esetben tudnak segíteni, bármilyen szakmai és akár személyes problémánk adódott. Jó érzés egy ilyen közösség tagja lenni, olyan, mint egy nagy család, aki a biztos hátteret adja.”

"Hihetetlenül erős belső motiváció mozgat engem már régóta, egyrészt a folytonos alkotás vágya, másrészt ennek továbbadása. Az erőt mindig magamban kell megtaláljam, a nehéz időszakaimban a befelé fordulás, analizálás és az összefüggések megértése segített át. Inspirálódni pedig bárhonnan tudok, a legfontosabb, hogy nyitottak legyünk a világra. Ezt nem szabad elveszítenem ahhoz, hogy megtaláljam az egyensúlyt a munkámban." - teszi hozzá.