Jump to content

„Ha kitartasz, és hiszel magadban, idővel minden megjavul”

2014. 05. 01. 11:16

Még a legsikeresebb emberekkel is előfordul, hogy valamilyen próbálkozásuk kudarcba fullad. Ami azonban megkülönbözteti őket az az, hogyan viszonyulnak balsikereikhez és mit tanulnak belőle? Hiszen nem a botlásaink azok, amik összetörnek bennünket, hanem ha nem tudunk utána felállni.

Lássuk, mit mondanak erről a ’nagyok’, mit mesélnek azokról az időkről, amikor elveszítették az állásukat, vagy amikor depresszióval diagnosztizálták őket!

Don Peppers, a Peppers and Rogers Csoport alapítója elmesélte, milyen döbbenetes hír fogadta aznap, hogy a karácsony elteltével visszament az irodájába. Egész szünetben a könyvén dolgozott, amely az interaktív marketingről és a vásárlókkal való kapcsolat kiépítéséről szólt. Az év első munkanapján azonban a főnöke felszólította a lemondásra, kifogásként Peppers egyéb elfoglaltásaira hivatkozott –köztük a könyve írására.

Pepperst először lesokkolta a dolog, hiszen sohasem mondtak neki még fel, eddig mindig csak előléptették. De másnap már optimistán új terveket szőtt. Rájött, hogy így valóban lesz ideje a könyvén dolgozni, mellette pedig annyi tanácsadói megbízást vállalt csak, amivel el tudta tartani a családját. Másfél évvel később megjelent első könyve, ami azonnal sikeressé tette.

T Boone Pickens-nek, a BP Capital alapítójának és ügyvezetőjének 1996-ban minden összejött: egy válóper kellős közepén egy szállodaszobában lakott, a cégét elveszítette, egy közeli barátja pedig tragikus körülmények között meghalt. Úgy tűnt, minden darabokra hullik körülötte, nem csoda, hogy depressziós lett. De végül sikerült kimásznia a gödörből. „Ha kitartasz, és hiszel magadban, idővel megjavulnak a dolgok.”-írja.

Deepak Chopra, a Chopra Alapítvány megálmodójának a legnagyobb kihívást saját egójának a megregulázása adta. Egy rosszul megválasztott konfliktus feljebbvalójával kis híjján örökre tönkretette karrierjét. Később szerencsére sikerült támogatókra találnia, de megtanulta, nem mindig a nyakas ellenállás az üdvözítő út.

(Forrás: BBC, kép: Business Insider)