Jump to content

Vegyünk vízparti nyaralót!

2014. 04. 27. 12:17

A válság miatt az idén még mindig jutányos áron lehet elcsípni vízparti nyaralót, akár még a legfelkapottabb Balaton mellett.

A nyár közeledtével megint itt a dilemma, hol töltsünk el néhány hetet a családdal. Aki nem akar sokadszorra a horvát vagy az olasz tengerpartra utazni, vagy azért, mert már beleunt, vagy, mert a borsos benzin- és szállásárak elriasztják, annak érdemes belföldön körbenéznie. Aki pedig hosszabb távú megoldás elől sem zárkózik el, s megvan hozzá a fedezete, vagy hitelképes, annak az idén még mindig érdemes elgondolkodnia egy saját vízparti nyaraló vételén. Aminek vételára gyorsabban megtérülhet, ha a tulajdonosok kiadják, amikor éppen nincs kedvük vagy idejük leruccanni.

A legmélyebben természetesen egy Balaton-parti ingatlan esetén kell a zsebünkbe nyúlni, függetlenül attól, hogy az a kevésbé zsúfolt északi parton van-e, ahol nem kell akár kilométereket is gyalogolni a mélyvízig, vagy a zsúfoltabb déli részen. Itt általában tízmillió forintnál többet kell leszurkolni. Egy másfél szobás, 50 négyzetméteres házikót például Balatonalmádiban 12 millió körül árulnak.

Egyre többen, mindenekelőtt a tókerüléses bicajosok fedezik fel a Tisza-tót, e kereslet azonban a térség hátrányos helyzete miatt egyelőre nem tükröződik az árakban, a magyarországi tóparti ingatlanok közül itt lehet a legolcsóbban lakáshoz, házhoz jutni. E két véglet között helyezkednek el a balatoni árakhoz közelítő Duna-parti ingatlanok, valamint az inkább a tiszai-taviak után legolcsóbban megvásárolható Velencei-tavi házak, lakások.

(Fotó: betweennapsontheporch.net)