Jump to content

Legyen a maga szerencséjének kovácsa!

2014. 04. 17. 11:04

Nem érdemes arra várnunk, hogy Fortuna, a szerencse istennője végre egyszer ránk mosolyogjon. Néhány egyszerű lépéssel mi magunk is tehetünk a saját szerencsénkért, így céljainkat is ügyesebben elérhetjük.

1.- Felejtse el a babonákat!

Ha egy remek lehetőség kerül az utunkba, azt nem feltétlenül a szerencsénknek köszönhetjük. Sokkal valószínűbb, hogy valakire, valamikor jó benyomást tettünk, aki aztán a mi irányunkba alakította a dolgokat. Higgyen magában, ne a szerencséjében!

2.- Bátraké a szerencse!

Ha van elég bátorsága, hogy kipróbáljon valami újat, kezdeményezzen egy fontos beszélgetést, vagy valóra váltsa ötleteit, már félig nyert ügye van! És ne felejtse: jó kezdet = fél siker! Így egészen biztos nem fogja utólag megbánni a kihagyott lehetőségeket.

3.- Koncentráljon csak néhány dologra!

Amennyiben Önnek sokszor van temérdek jó ötlete, fókuszáljon ezek közül inkább azokra, amikben úgy érzi, Ön a legjobb, és amiket élvez is csinálni. Ezekben, mivel szívesen csinálja, biztos, hogy nagyobb sikereket fog elérni.

4.-Jó pap holtig tanul.

Ha egy adott terület érdekli, érdemes arra hosszabb távon is befektetni. A tanulás nem kell, hogy végetérjen az iskolapadnál, iratkozzon be tanfolyamokra, olvasson utána, és fejlessze magát tovább, sokszorosan meg fogja téríteni a befektetett időt és energiát!

5.- Találkozzon új emberekkel!

Másokkal való beszélgetés nem csak nagyon inspiráló tud lenni, de a kapcsolatépítés szempontjából sem elhanyagolható előnyei vannak. Sohasem tudhatja, melyik találkozó lesz gyümölcsöző karrierje szempontjából.

6.- És keresse fel régi barátait is!

A régi barátságok, melyek bizalmon, őszinteségen, közös múlton, eseményeken, mély szereteten alapulnak, a karrierünk szempontjából is lehetnek nagyon fontosak. Ne hanyagolja tehát el régi kapcsolatait, ápolja őket!

7.- Ne keseredjen el a kudarcokon!

Akármilyen keményen is próbálkozik, óhatatlanul el fog bukni párszor. De ez nem kell, hogy visszatartsa bármitől, hiszen a kudarcainkból lehet a legtöbbet tanulni. A szerencsés emberek munkája ugyanúgy áll sikerekből, mint kudarcokból.

8.- Képzelje el a sikert...

...és tervezze meg az odavezető lépéseket! Tegye fel magának a kérdést: hogyan látom a sikeres önmagamat? Mit tehetek azért, hogy odáig eljussak? Így lépésenként előrehaladva elérheti a vágyott célt!

9.- Jegyezze fel a jó dolgokat!

Így nem fogja elfelejteni a sikereit, sikerülni fog szem előtt tartani a céljait, és ha bármikor elveszítené a magába vetett hitet, csak egy pillantás a naplójába elég lesz, hogy újra magabiztosan állhasson ki mások elé!

10.- Válasszon magának mentort!

Keressen magának valakit, akire szakmailag felnéz, és kérje fel mentorának! Az ő munkájukat követve, és a tanácsaik segítségével nagyon sokat fog tudni tanulni. Az ő sikereik természetesen még nem garantálják az Önét is, de az igyekezet kezdetnek már tökéletes!

11.- Segítsen másoknak!

Jó tett helyébe jót várj, tartja a mondás. Az emberek szívesebben segítenek egy olyasvalakinek, aki korábban tett őértük is. Ha Ön segít másoknak elérni a céljaikat, ez a tette biztos nem marad meghálálatlanul.

(Forrás: inc.com, kép: cataloges.com)