Jump to content

Hogyan mondjunk fel stílusosan?

2014. 04. 15. 12:45

A mai gazdasági szempontból bizonytalan világban sokan még akkor is kitartanak egy munkahelynél, ha esetleg minden reggel kínkeservvel állnak neki az elvégzendő feladatoknak. De olyan is akad, akinél hirtelen elszakad a cérna, és ha már lúd, legyen kövér, emlékezetessé teszi végső búcsúját.

Múlt héten számoltunk be az ügyészségi írnokról, aki nem bírta magában tartani negatív érzéseit, és a tárgyalóteremben elhangzottak helyett csak annyit gépelt le folyamatosan: „Gyűlölöm a munkám.” Ha Önök is úgy döntenénk, hogy ennyi kínlódás épp elég volt a munkahelyükön, a Guardian segítségével összeszedtünk még pár ötletet, amivel igazán stílusossá tehetik a végső búcsút.

-„Én írok levelet magának...”

Nem biztos, hogy a legbölcsebb döntés, ha minden rossz kritikánkat ráborítjuk a volt cégre és a kollegákra, egy Toronto-i élelmiszer cég alkalmazottja azonban mégis úgy gondolta, nem tartja magában a véleményét, ami a szívén, az a száján –vagy a névtelen levelén. Először az anyacéget húzta le, azt állítva, hogy az általuk árult szenvicsek egyenesen „rémálmok”, majd a kollegákat vette sorra. Az egyik szerinte szociopata, a másik soviniszta, a gyúrós fickó meg simán szánalmas, ahogy nem bír megbírkózni a kisebbrendűségi komplexusával.

-Hadd szóljon!

A 23 éves Joey nem akarta nagyon szűk körben hírül adni, hogy otthagyja frusztráló szállodai melóját. Egy egész zenekar húzta a talpalávalót ahhoz a pillanathoz, amikor dühös főnökének átadja a felmonó levelét. Az akciót több, mint négy és fél millióan látták a Youtube-on, és ez ihlette annak az oldalnak is az elindítását, ahol szállodai alkalmazottak osztják meg egymással tapasztalataikat és próbálnak jobb feltételeket kisajtolni maguknak zsarnok főnökeiktől.

-Vészkijárat arra.

Persze akad olyan is, akinek hirtelen durran el az agya. Így volt ezzel Steven, a repülőgép utaskísérő is, akit annyira felzaklatott az egyik utas méltánytalan viselkedése, hogy felmarkolta a cókmókját, kinyitotta a felfújható csúszdát, felmarkolt pár sört és elegánsan távozott a repőlőjáratról ... és a munkahelyéről is egy füst alatt.

-Dalban mondom el.

A tavalyi év talán egyik legütősebb felmondása Marina Shifrin nevéhez fűződik. Szegény lány megcsömörölve attól, hogy a főnökét semmi más nem érdekli, csak az oldalletöltések száma, hajnali fél 5-kor fogta magát, és Kanye West ’Gone’ című számára végigtáncolt az irodában, bejelentve lemondását. A produkció természetesen felkerült a Youtube-ra ahol nem kevesebb, mint 17 és fél millió letöltést produkált. Úgy tűnik, mégiscsak jó munkaerő volt ezek szerint, még ha nem is becsülték meg az őt megillető módon...

(Kép: pestaola.gr)