Jump to content

Munkakeresés 50 felett

2014. 03. 30. 12:54

Túlképzett, bérfeszültséget okozna a foglalkoztatása, már nem annyira dinamikus – leggyakrabban ezekre hivatkozva nem alkalmaznak a munkáltatók 50 év felettieket. Ám vannak praktikák a meggyőzésükre.

Többszázezren vannak, akik elhagyták az ötödik X-et, még nem nyugdíjasok, még sincs állásuk már rövidebb-hosszabb ideje. Jobbára azért, mert a válság következtében megszűnt a cégük, vagy még működik, csakhogy a munkaerő-költségek csökkentése miatti létszámleépítés során az elsők között tőlük köszöntek el. Az 50 év felettiek a magyarországi regisztrált álláskeresők mintegy ötödét tették ki 2013-ban, s táboruk 14 percenként eggyel növekszik.

Bár találni kifejezetten 50 felettieknek szóló állásajánlatokat – ezek általában ügynöki munkák, melyek többségében biztosításokat vagy ingatlanokat kell értékesíteni –, Magyarországon a munkáltatók jó része korszerűtlennek, elavultnak tartja az ötvenen túli munkavállalókat.

Vannak trükkök azonban, amelyekkel talán meggyőzhetők a HR-sek – állítják a munkaerő-közvetítéssel foglalkozó cégek, tanácsadók. Ilyen például, ha nem hosszasan soroljuk fel a korábbi munkahelyeinket az önéletrajzban – még a pályázati feltételek között a nagyobb tapasztalatot  előnyben részesítő cégeknél sem –, elég csak az utóbbi tíz évet részletezni, már ha nem túl sűrűn váltottunk, mert az amúgy sem előnyös. A korábbi állások közül azt érdemes kiemelni, amely a meghirdetett álláshoz passzol, a pontos évszámok megjelölése nélkül. A személyes kapcsolatok közül pedig kizárólag azokat érdemes felhasználni, akik meggyőződhettek a szakmai tudásunkról, így képesek érvelni mellettünk.

S ha végképp nem járunk sikerrel, és olyan a szakmánk, akkor járható út lehet, hogy tanácsadói pozícióba helyezzük magunkat, s arra egy vállalkozást alapítunk.

(Fotó: www.huffingtonpost.com)