Jump to content

Fontos a változatos étkezés még diétázás közben is!

2014. 08. 08. 11:08

Az egészségre való rendkívül káros hatása miatt a cukor lett kikiáltva az „új dohánynak”, emiatt egyre többen igyekeznek tudatosan elhagyni étrendjükből a „fehér mérget”. Azonban arra figyelmeztetnek a szakemberek, hogy a cukor teljes kizárásával többet árthatunk, mint használhatunk magunknak.

-Nagyon nehéz valóban minden cukrot kizárni az étrendünkből, állítja Leah Fitzsimmons biokémikus. --Egy ilyen drasztikus változás pedig súlyos következményekkel is járhat. Hiszen ha minden cukrot tartalmazó ételt el akarnánk hagyni, akkor nem ehetnénk többé zöldségeket, gyümölcsöt, tejterméket, tojást, vagy dióféléket, hiszen ezek mind-mind tartalmaznak, ha csak alacsony mennyiségben is, cukrot. Így viszont nem állhatna másból az étrendünk, mint húsból, húsból, és még több húsból, ami, lássuk be, nem valami egészséges.

A dietetikusokból, biokémikusokból és más szakemberekből álló csoport nem csak a cukormentes étrend veszélyeire hívta fel a figyelmet, de például a Matthew McConaughey által is favorizált paleó diétáéra is.

-Bár valóban nem a legegészségesebbek az előre csomagolt fehérkenyér szeletek, ha valaki mégis a szervezetéért aggódik, inkább ne fogyasszon csokoládét, de helyette egyen egy tál lencselevest. Az ősemberek étrendjéhez visszatérni azonban nemcsak életszerűtlen, de egészségtelen is. –nyilatkozta Erika Nitsch régész.

A változatos étrend azért is nagyon fontos, hogy ne veszítsük el a normális táplálkozás okozta örömünket, mivel az könnyen depressziót okozhat. Az egyes divatos diéták emellett könnyen alultápláltsághoz is vezethetnek. A tudósok ezért az javasolják, hogy nyugodtan fogyasszunk minde féle ételt, akár cukrot is, a hangsúly azonban a változatosság mellett a mértékletességen van.

(Kép: inquisitr.com)