Jump to content

Adományozz élelmiszert, ez másnak ajándék

2017. 12. 15. 13:10

December 19-ig tart a Magyar Máltai Szeretetszolgálat és a SPAR karácsonyi jótékonysági kezdeményezése. Az Adni Öröm! akció során az üzletek vásárlói tartósélelmiszerekkel segíthetnek a rászorulók mindennapjain. A kezdeményezés központi gondolata éppen ezért az, hogy „ami Neked élelmiszer, az másnak ajándék”. (X)

Nagyon jó időben érkezik az a segítség, amelyet vásárlóként te is adhatsz: a karácsonyi időszak alatt a nélkülöző családok, a hiányt szenvedő gyerekek hétköznapjait teszi jobbá és ünnepibbé mindazon tartósélelmiszer, amelyet a SPAR üzletekben lehet felajánlani. A december 14-től 19-ig tartó jótékonysági kezdeményezés központi gondolata, hogy „ami Neked élelmiszer, az másnak ajándék”.

A SPAR Magyarország és kiemelt stratégiai partnere, a Magyar Máltai Szeretetszolgálat ebben az évben 21. alkalommal megszervezett Adni Öröm! jótékonysági akcióját meglepetések kísérték. Az idei kampánynyitó rendezvényen a SPAR budapesti, Batthyány téri üzletében az ismert és közkedvelt kezdeményezés új arculata várta a vásárlókat. Az adománygyűjtés kezdetén a karácsonyi csomagolópapírokkal és díszszalagokkal borított tartósélelmiszerek arra hívták fel a figyelmet, hogy a tartósélelmiszer sok rászorulónak a legjobb ajándék. A rendhagyó kampányindítón a szervezők valós sorsokat mutattak be, hogy személyesebbé tegyék az adományozást.

A Magyar Máltai Szeretetszolgálat és a SPAR arra buzdít mindenkit, hogy vásároljon tartósélelmiszert ajándékba a nélkülözőknek – cukrot, olajat, konzervet, édességet, tésztát, lisztet vagy rizst –, mert a gyakorlatias segítés sokat javíthat rászoruló embertársaink mindennapjain. Az önzetlenség a legszebb emberi cselekedetek egyike, és ha másokkal jót cselekszünk, nekünk is jó.

A szervezők arra is szeretnék felhívni a figyelmet, hogy az adományozásra az év minden napján lehetőség nyílik az áruházakban a két szervezet több évtizedes együttműködésének keretében. Ezért a SPAR üzleteiben az önzetlenség nem csak a kiemelt időszakokra szorítkozik, segítséget nyújtani bármikor lehet: a vásárlók egész évben folyamatosan együttérzésükről tettek tanúbizonyságot. Az idei gyűjtés eddigi eredményeképpen az áruházakban eladott szalagfüles táskák után már csaknem 5 millió forintot ajánlott fel a vállalat a karitatív szervezet számára, illetve a kasszáknál árusított 200 és 500 forintos adománykártyákból befolyt 8,2 millió forinttal is a legszegényebb embertársaikat tudták segíteni a Magyar Máltai Szeretetszolgálaton keresztül a vásárlók.

Az összegyűlt adományok mennyiségét a gyűjtés során folyamatosan követni lehet a www.adniorom.hu oldalon, ahol az adománygyűjtésben részt vevő üzletek listáját is megtalálod.

(Forrás: Szerkesztőség)