Jump to content

Átlagon felüli képességgel bíró emberek

2017. 09. 27. 17:00

Legtöbbünk átlagosnak tartja magát, míg mások olyan különleges képességekkel vannak felvértezve, amelyet rajta kívül nem sokan képviselnek. Ha a képesség veleszületett, akkor jó darabig nem derülhet ki, hogy miben más, mint a többiek.

Ha kiderül az egyén számára is, hogy ő valamiben más, felfedezi azt a környezete, szinte biztos, hogy nagyobb hírverés kap. A mai világban pedig még az sem kizárt, hogy ország és világ megtudja sajátos képességét.

A fül sokak stabilan álló, de rugalmas érzékszerve. A porcos fülkagyló mozgatása csak keveseknek sikerül. A Föld teljes lakosságának csak 22%-a képes arra, hogy füleit megmozgassa.

Gyermekkorában sokunk igyekezett valami különlegest felfedezni magán. A mozgó fül mellett a kezeinket is szemügyre vettük. Akkor döbbentünk rá, hogy köztünk vannak olyanok, akik a hüvelyujjukat hátra tudják hajtani minden erőlködés és fájdalom nélkül. Erre is csak az emberiség 25%-a képes, ugyanis egy gén befolyásolja azt, hogy ez valakinek megy vagy sem.

Sokkal inkább rácsodálkozunk azokra a köztünk élő zsenikre, akiknek agya szinte számítógépként működik. Egy brit fiatalember tíz nyelvet úgy beszél folyékonyan, hogy az egyiket egy hét alatt sajátította el. Nyomás hatására tanulta meg az izlandi nyelvet, mert izlandiak készítettek vele dokumentumfilmet. Úgy gondolta, hogy nemcsak bemutatja csodás képességét, de a nyelvi nehézségeket is leküzdi. Nemcsak a nyelvtanulásban nagyon különleges, hanem ahogy a számokat látja. Ő is az, aki a számokhoz színeket társít, csakhogy elméjében egytől tízezerig minden számnak más színe, árnyalata van. Nemcsak elmeséli azt, hogyan látja a számokat, és hogyan gondolkodik, de arról rajzot is készít.

Nagyon sok iskolás gyerkőc küzd a matematikával, de egy amerikai férfinek erre valószínűleg gyermekként sem volt oka. Ő az, aki úgy számol fejben, hogy eredményét gyorsabban mondja ki, mint ahogy egy számológépet használó ember megmondaná a végeredményt. A számolás számára gyermekjáték, ebben igazi világbajnok.

Amíg egyeseknek az agya működik ilyen hihetetlenül, addig másoknak a bőre olyan különleges, hogy alig hiszünk ilyen csodabogarak létezésében. Egy maláj férfi bőre mágnesességgel van megáldva, ami azt jelenti, hogy fém tárgyak tapadnak a testére. Ha azokat bőrére rakja, azok nem esnek le, így akár közel negyven kilónyi fémet is képes testén viselni. Úgy tűnik, hogy ezt fiai és unokái is örökölték.

Egy másik férfi, aki Kínában él amiatt nagyon különleges, hogy bőre szinte mindennek ellenáll, akár még a fúrónak is. Na persze nem álló helyzetű szerszámra kell gondolni, hanem forgó, működésbe lendült fúróról, amelyet ha megfog, ha bőréhez nyomja, akkor sem hatol át azon.

Kevésbé tűnik nagy képességnek az, ha valaki össze tuja hajtani a nyelvét kis kosárrá, de az már csak a népesség 1%-ának sikerül, hogy nyelvén hármas hullámot hajtogasson. Még ezen kívül is van számos olyan, amire csak kevesen képesek:

(Forrás: marmalade.hu | adaenamm.info, happyholidayhayley.wordpress.com/képek | youtube.com/videó)