Jump to content

Kik azok a művészlelkek?

2017. 09. 24. 19:00

A köztünk élő, elvont személyeket a művészlélek szóval szoktuk illetni. Az, aki máshogy látja a világot, mintha saját különleges, világában élne, amely nem közelít az általánosan elfogadotthoz. Te is ilyen vagy?

Szeretünk moziba járni, filmeket nézni. Az is egyfajta művészet. Ugyanúgy szeretjük a színházat, a színművészetet. Nem véletlenül tartalmazza a művészet szót. Rácsodálkozunk festményekre, szobrokra, építményekre. Mind-mind emberi alkotások, és aki nem képes ilyet létrehozni, az bizony kénytelen olyan helyre menni, ahol ezek megtekinthetők. Egyszóval csodáljuk a művészeti alkotásokat. A művészlélek szóval azokat az embereket jellemezzük, akik a nagy átlagtól eltérnek, éppen ezért elég kívülállók is lehetnek. A művészlelkek is folyton alkotnak. Nem feltétlenül olyan alkotásokkal rukkolnak elő, amelyet a nagyközönség is megtekinthet, de mindig találnak valamit, ami inspirálja őket. Sokszor saját maguk jelentik az inspirációt. Hiába nem érik el a művész lelkű személyek az igazi művész besorolást, de ahhoz hasonlatos odaadással, eszmével vannak felvértezve.

A művészek mind különc emberek, de a művészlelkek is. Egyszóval a művészlelkek a művészetek világában otthonosan mozognak, és jól érzik benne magukat. Ha egy átlagos munkahellyel rendelkeznek, akkor is keresik a kreativitást.

A művészlelkek nemcsak a művészetekben érzik jól magukat, hanem a művészek között is, hiszen mindannyian különcök. Ők azok, akikre az átlagos és az általános nem jellemző. A művészlelkek mernek is másnak látszani, eltérnek a nagy átlagtól. Olyan sajátos önképpel rendelkeznek, amelyet bátran vállalnak és követnek. Ettől csak még különlegesebbnek tűnnek.

A művészlelkek sokkal jobban megértik a művészeteket, és más tehetségét is hamarabb észreveszik. Már az is örömet okoz számukra, ha egy alkotásban valami újat, valami egyedit találnak, és azt magukba szívhatják.

A művészlelkű emberek kitartóak és állhatatosak. Sokat dolgoznak azon, hogy gondolataikat megformázhassák. Buzog bennük az alkotás vágya. Persze nem mindig, olykor szüneteltetik azt, ha nincs kellő inspiráció. Ez azonban közel nem jelenti azt, hogy egyáltalán nem alkotnak. Csupán arról van szó, hogy a hétköznapi életükben teljesítik be kreativitásukat.

A legtöbb művészlelkű ember szeret és mer is kiríni a tömegből, vagyis nemcsak gondolkodásukban másabbak, hanem megjelenésükben is. A művészlelkű személyek között is vannak azonban olyanok, akikről ruházatuk alapján nem gondolnánk különcnek, kívülállónak, azonban esetükben az alkotás lehet olyan megdöbbentő, akár még botrányos is, amellyel mégis kitűnnek.

A művészlelkek szeretik a művészeteket, más művészeti ágakat is értékelni képesek, és arra nagyon ügyelnek, hogy saját stílusukat kialakítsák.

A művészlelkű embereknek rendkívüli megfigyelőképességük van. Van köztük nagyon érzékeny, másokban pedig mintha cseppnyi érzelem sem lenne. A szabályokat nem szeretik, azok túl szűkek számukra. Amikor alkotnak, megszűnik körülöttük az idő és a tér, csak a művükre koncentrálnak.

(Forrás: marmalade.hu | nydailynews.com, abc.net.au, fashionfixdaily.com/képek)