Jump to content

Barátsághoroszkóp I.

2017. 08. 10. 12:30

Zárkózott, csendes, visszahúzódó, harsány, társaságközepe, nyitott és érdeklődő? Sokféle embertípus létezik, és mindenki másképp szerez új barátokat és alakít új kapcsolatokat. A csillagjegyünk elárulja rólunk, milyen barátok vagyunk. Te milyen típus vagy?

Kos

A kosok vezéregyéniségek az élet minden területén. Nincs ez másképp a baráti kapcsolataikban sem. Szeretik ráerőltetni akaratukat a másik félre, szeretnek irányítani, de mindezt a legnagyobb jó szándékkal teszik. Baráti kapcsolataik kezdetben nehézkesek, ugyanis a kos fanyar humorát, és cseppet sem kíméletes, szókimondó stílusát az emberek nehezen tolerálják. Fontos, hogy a jegy szülöttei hagyjanak másokat is érvényesülni, bármennyire is nehéz számukra egy kicsit háttérbe vonulni. Mindezektől függetlenül a kos jó barát, akire bármikor lehet számítani. Szereti a szabadidejét a barátaival tölteni, nem esik nehezére időt és energiát „áldozni” a másik félre. Jellemzően nagy társaság veszi körül, de csak 1-2 ember van, aki a valódi arcát és a legmélyebb titkait is megismerheti.

Bika

A bikák alapvetően visszafogott és zárkózottabb típusú emberek, éppen ezért baráti körük is szűkebb, mint a többi jegy szülöttének. A bikák a mennyiségi kapcsolatok helyett, a minőségi kapcsolatokat helyezik előtérbe. Nehezen nyílnak meg bárkinek, azonban ha megtalálják a tökéletes lelki társukat, egy életen át a barátjának tartják majd őket. A bikát barátaival egy igen erős kapocs fűzi össze, mivel nem barátkoznak „bárkivel”, így tudják, hogy azok az emberek, akik mellettük vannak, bármikor és bármiben számíthatnak rájuk. A bika önzetlen, segítőkész, figyelmes barát. Hajlamos mindenét odaadni másoknak , akkor is ha neki semmi nem marad. Csupaszív emberek, akik bár a háttérben húzódnak, de ha valaki veszi a fáradtságot és megismeri őket, nem fog bennük csalódni.

Ikrek

Az ikrek a koshoz hasonlóan szeretnek pörögni, emberek között mozogni, ismerkedni, beszélgetni. Könnyen alakítanak ki társas kapcsolatokat, azonban akikkel nem találják meg hosszabb távon a közös hangot, nem azonos az érdeklődésük, azokat könnyen le is építik maguk mellől. Az ikrek szeretnek a múlton merengeni, jellemző rájuk, hogy gyerekkori jó barátaikkal felnőttkorban is tartják a kapcsolatot, vagy éppen megpróbálják felvenni a kapcsolatot velük.

Az ikreknél előfordul, hogy inkább a mennyiségre törekednek, mint a minőségre. Fontos nekik, hogy nagy társaság vegye őket körbe. Szeretnek közös programokat csinálni, kikapcsolni, lazítani, barátok, ismerősök társaságában.

Rák

A rákok jellemzően, figyelmes, ragaszkodó, törődő, és gondoskodó típusu emberek, akiknél ezek a tulajdonságok a baráti kapcsolatokban is megmutatkoznak. Ha kiépítik a bizalmat, akkor onnantól semmi nem állhat a barátság útjába. Szeretik meghallgatni mások problémáit, igyekeznek a legjobb képességeik szerint megoldást találni a barátaik problémáira. A rák addig megy, ameddig nem éri el a célját. Tűzön-vízen át kiáll a szeretteiért. Önmaga is fontos, de képes bizonyos szituációkban másokat maga elé helyezni, még akkor is ha ebből esetlegesen kellemetlensége is származhat. A rák igazi társ, remek barát.

Oroszlán

Abszolút társasági lény, szeret kikapcsolódni, szórakozni, eljárni otthonról. Azokkal az emberekkel jön ki könnyedék, akik hozzá hasonlóak. Az oroszlán őszinte, nagylelkű, előfordul, hogy kicsit nyers stílusú. De azok, akik szívéhez közel állnak tudják, hogy ez, csak a látszat, valójában kedves, rendes, szeretnivaló barát. Az oroszlán az ami a szívén az a száján elve alapján barátaival sem mindig kedveskedő, ha valami nem tetszik neki azt igenis megmondja, akkor is, ha ezzel valakit éppen megbánt. Aki a baráti körében van mind tisztában van ezzel a tulajdonságával és mindezek ellenére remek kapcsolatot tart fent vele.

Szűz

Az örök kritikus jegy, aki barátait gondosan megválogatja. Nem barátkozik egykönnyen, nehezen bízik meg az emberekben, és viszonylag hosszadalmasabb folyamat után nevez valakit az igaz barátjának. Azok az emberek, akik bekerültek a szűz baráti körébe, elnyerték a bizalmát, ami pedig nem egyszerű dolog. A szűz jegy szülötte barátaiért mindent megtesz, és ez fordítva is így van. Ha gondosan kiépít egy baráti kapcsolatot, akkor azért mindent meg is tesz. Nem hanyagolja el a másikat, szeret közös programokat csinálni, sokat beszélgetni. Nem csak arra van szüksége, hogy mások meghallgassák, ő is meghallgatja barátait.

 

(Forrás: marmalade.hu l Kép: pixabay.com)