Jump to content

Vannak akik nem féltik a menyasszonyi ruhájukat...

2017. 07. 31. 15:00

Az esküvőfotózásban megjelent egy izgalmas új irányzat, a TTD, vagy trash the dress. A menyasszonyi ruha esküvő utáni "rituális tönkretétele", fényképezkedés fűben, vízben, elhagyatott romépületekben, falusi tanyán, nem óvva már a ruhát, ünnepelve ezáltal is a házasság véglegességét és az örök egymásra találást.

Az esküvői fotózás magában foglalja az egész Nagy Napot! A menyasszony reggeli első kávéjától, a sminkelés, a fodrász, az öltözködés, készülődés izgalmától a pár aznapi első találkozásán át a szertartások, a boldog igenek és fogadalmak meghitt könnyeinek megörökítése, majd az örömgratulációk, tánc és mulatozás, tortával ünneplés a lagzin - mind a fotós aktív jelenlétét kívánja! Hogy aztán, később, hetekkel, hónapokkal, évekkel később újra át lehessen élni az érzést, fel lehessen eleveníteni azt a fantasztikus napot és el lehessen mesélni majd a gyerekeknek, átadni valami abból a fontos eseményből.

Hihetetlen nagy kiváltság fotósként részéve válni a pár minden percének! Együtt átélni ezt a felejthetetlen napot,a közös fotózás idejéhez érkezve már mindenkit magával ragad valamiféle lelkes izgatottság, és ebből táplálkozva, közösen, meghitten és nevetve alkotják meg a Nagy Nap emlékpillanait. Ez az idő lehet a szertartás után, míg a vendégsereg a vacsorahelyszínre szállingózik, vagy pedig - és ez egy izgalmas új jelenség - az egész nap után!

Hallottál már a TTD fotózásról?

Az esküvő csúcspontja és magja a házassági fogadalom...

"Esküszöm az élő Istenre, aki Atya, Fiú, Szentlélek, teljes Szentháromság, egy örök Isten, hogy Őt, akinek most Isten színe előtt kezét fogom, szeretem. Szeretetből megyek hozzá, Isten törvénye szerint, feleségül. Hozzá hű leszek, vele megelégszem, vele szentül élek, vele tűrök, vele szenvedek, és őt sem egészségében, sem betegségében, sem boldog, sem boldogtalan állapotában, holtomig vagy holtáig, hitetlenül el nem hagyom, hanem teljes életemben hűséges segítőtársa leszek. Isten engem úgy segítsen. Ámen." Hűség és boldog végérvényesség - Ő az, most és mindörökké!

Annak örömére és szabadságában, hogy ez a ruha az esküvővel immáron betöltötte feladatát, született meg az új esküvői fotós irányzat, a TTD! Vagyis - trash the dress! Azaz....Bátran tedd tönkre a ruhád!
Itt már tényleg csak a menyasszony habitusa szabhat határt, a hihetetlen látványok és élmények előtt!

Szabadon fekhetsz fűben, mezőn a virágok között, pancsolhatsz a tengerben, Dunában, Tiszában, kedvenc gyermekkori vagy a már közös nyaralások helyszínén, vagy akár szénaboglyában ugrálva ünnepelheted a Házasságodat! Hiszen nem baj, ha a ruha fűfoltos lesz, vagy egy tüske kiszakítja.
Esetleg romos épületek ódon romantikájában, elhagyatott régi helyek varázsában tündökölhetsz, nem féltve a ruhádat a portól, piszoktól! Vagy kedvesed autójavító műhelyében, hobbi esztergapadján, esetleg a paintball pályán, ahol megismerkedtetek. Akár célirányosan tönkre is teheted az immáron rászolgált tündérkirálylány-ruhát, vad örömmel nyugtázva a boldogságod! Szabad a sarazás, festékben fetrengés, paradicsomdobálás!

Menyasszonyok és vőlegények, leendő feleségek, férjek, amellett, hogy garantáltan nem szokványos képek kerülnek majd az albumba rólatok, megismételhetetlen élményben is lesz részetek, ha kipróbáljátok!
A gyerekeitek büszkén nézegetik majd, milyen vagány és önfeledt volt anya és apa azon a boldog napon!

 

(Forrás: marmalade.hu, foto72.com l Kép: pixabay.com, flickr.com)