Jump to content

Rajongás egy más szinten – 1. rész

2017. 04. 24. 17:00

Mindenkinek vannak példaképei. A legtöbben a környezetéből választ olyan valakit, akire hasonlítani szeretne, akire felnéz és követni szeretné. Az internet térnyerésével ma még könnyebb megtalálni azt, akiért rajonghatunk. Nem mindenki teszi ezt egészséges szinten.

A média kitágította a tereket. Televízióban, interneten látott személy babonázhat meg úgy másokat, hogy teljesen hatása alá kerülnek. Mindenkinek természetes vágya a valakihez, valakikhez való tartozás. Kell is az embernek egy példakép, aki motivációt jelenthet. Mindez addig jó, amíg nem viszi túlzásba valaki a dolgokat.

Egyesek nem csak kedvelik a példaképüket, de a rajongott személyről igyekeznek minél több információt megszerezni. Naprakészek szeretnének lenni az imádott személlyel kapcsolatosan. A lehetőségeket kihasználva megragadják az alkalmat, hogy minél közelebb kerülhessek példaképükhöz. Még ez is hozzátartozik a rajongás egészséges szintjéhez, de vannak a világban olyan őrült rajongók, akik jócskán túllépnek ezeken a határokon.

Egyeseknek nemcsak a kiválasztott sztár munkássága a vonzó, hanem a külseje is, így nem csak színpadi munkájáért, filmbeli teljesítményéért, hangjáért rajong, hanem a külső megjelenését is, így kinézetükben is követik példaképüket. Ők azok a szuperrajongók, akik annyira fanatikusan bálványozzák kedvencüket, hogy időt, energiát és pénzt nem sajnálva akarnak közelíteni a bálványozotthoz. Csak kevesek jutnak el azonban arra a rajongói szintre, amely már őrületbe csap át. Közülük többen vállalják az operációkat is azért, hogy a kedvenchez hasonlóra szabják testét, arcát. 

Sokan rajonganak Justin Bieberért, de az egyik legfanatikusabb híve minden bizonnyal nem egy nő, lány volt, hanem Tobias Strebel volt. A fiatal férfi már nincs az élők sorában, ugyanis 2015-ben holtan találtak rá egy hotelszobában. A 35 éves férfi majdcsak harminc milliót költött arra, hogy kinézete megközelítse Justin Beiberét. Egy reality műsorban figyeltek fel rá. A fiatal férfi rajongása az őrületbe kergette, halála is gyanúkat ébresztett barátaiban.

Nadya Suleman

Angelina Jolie is sokakra hatással van. A színésznő minden lépését figyelte egy másik nő, a rajongója. Nadya Suleman sem sajnálta a pénzt a plasztikai műtétekre azért, hogy arcát Jolie-hoz hasonlatosra szabassa. Már ez a lépés is fanatikus, de amilyen döntést az életében hozott, az már sokak felháborodását vonta maga után. A nő ugyanis nemcsak külsőben, de az életvitelében is szeretett volna a színésznőhöz hasonlítani. Ahhoz, hogy gyermekei száma is Jolie-s legyen, mesterséges megtermékenyítést hajtottak végre nála. Született is hat gyermeke, aztán egy újabb lombikbébi program keretén belül újabb nyolc gyermeket hozott a világra. Így jóval több gyermeke lett, mint példaképének. Ezzel a tettével a leghíresebb, de a legellentmondásosabb anyukává vált a világon. Tizennégy gyermekkel a háta mögött nem biztos, hogy áldja azt a pillanatot, amikor a második beavatkozást is vállalta.

John Cusackért is odáig van egy női rajongója. A baj csak az, hogy egy „cseppet” túlzásokba esett a fanatikus. A nő többször feltűnt már a színész otthona közelében. Rajongását ki is fejezte a színész felé, de falakba ütközött. A nő jártas lehet a fekete mágiában, mert a színészt megfenyegette azzal, hogy legnemesebb szervére átkot fog szórni, amivel impotenssé teszi a hírességet. John Cusack távoltartási végzéssel tudja magától távol tartani az őrült rajongót.

Mi volt az, amit ti vállaltatok azért, hogy kedvenceitekkel találkozhassatok? Várjuk a történeteket!

(Forrás: marmalade.hu | vip.de, gobankingrates.com, giphy.com/képek)