Jump to content

A természetesség jegyében készíts kölnit

2017. 03. 14. 17:00

Közeleg a húsvét. Talán a legtöbb hölgytárs nevében szólva a húsvét legrosszabb része a locsolás eredménye, azaz amikor pacsuli árban úszik minden lány és nő. A többféle és némelyik igencsak erős illat teljesen kihat szaglásunkra.

Némelyik boltban kapható kölni annyira erős, hogy szó szerint marja az ember fejbőrét, márpedig a gyengébbik nem fejére szokták az illatos vizet fröcskölni. Természetesen a fiúk és a férfiak által használt illatok nem egyformák, jellemzően mindegyiknek erős illata van, így a húsvéti hétfő végére már szinte fejfájást okozó illatkavalkád keletkezik az otthonunkban és a hajukon is. A hajmosással lehet az intenzitáson valamennyit csökkenteni, de eltűnni csak napokkal később fog.

Ha a család tagjai között vannak fiúk, férfiak, és azt szeretnéd, hogy sokkal lágyabb, kíméletesebb kölnivel locsolkodjanak, akkor te magad készíthetsz kölnit. Sőt mi több, vond be annak elkészítésébe a gyermeket is. A legjobb módja annak, hogy gondoskodj hölgy társaid enyhébb és természetesebb kölnivizéről, arról nem beszélve, hogy igencsak költséghatékony megoldás.

Hogy mi szükséges a saját kölni előállításához? Kell egy szórófejes flakon, amelybe majd a keveréket tölteni fogjátok. Lehet kisebb, illóoljos üvegbe is tölteni, így cseppenként lehet adagolni a lányoknak. Ha nagy mennyiséggel akartok dolgozni, érdemes flakonban gondolkodni, ami megmarad azt ugyanis akár légfrissítőként is lehet a későbbiekben használni. Gyógyszertárból beszerezhető az alkohol, amely alapja a kölninek, és ugyancsak nem elhanyagolható a víz, valamint a tetszőleges, különböző illóolajok. Összesen ennyi, ami a saját illat kreálásához szükséges.

A hölgyek többsége nem igazán rajong a húsvétért és az egyik ok éppen a kölnivel való locsolkodás. Sokan el is menekülnek otthonról. Aki mégis vállalja a népszokásokkal tarkított ünnep velejáróját, azt becsüljük meg, ezért készíteni lehet nyugtató illatú kölnit. Ehhez szükséged lesz 30 ml alkoholra, 20 ml vízre. A nyugtatást garantálja a levendula és a kamilla illóolaj. Dolgozhatsz csak egy illattal, és abból a víz és alkohol elegyéhez 10 cseppnyi illóolajra lesz szükséged. Ízlés szerint bármelyiket fel lehet használni, de lehet azokat vegyíteni. Érdemes kísérletezni, több illatot is keverni, még ha nem is sikerül jó illatot alkotnod, nem sokat buksz a próbálkozással. Meglehet azonban, hogy egyedi és igencsak kellemes illatot hozol ki belőle, amely nemcsak a hölgyek fején lesz illatos, hanem a maradék akár az otthonodat is üdítheti.

Ha frissítő illatot akarsz kihozni, akkor használj citrom, borsmenta, cédrus, eukaliptusz illóolajat. A natúr illatot a teafa olaj és a citromfű adja, de a citromfű, a citrom, a grapefruit, cédrus olaj biztosítja a citrusillatot. A keleties illathoz használj rózsavizet, citrom, pálmafa, valamint szantál olajat.

(Forrás: marmalade.hu | pinterest.com, wikihow.com/képek)