Jump to content

Mindenkinek kell egy bakancslista

2017. 02. 26. 19:00

Mindenkinek vannak álmai. Vannak reális, megvalósítható álmok, amely a hétköznapi ember számára is elérhető, és persze vannak olyanok, amelyek mindig a jövőben maradnak, mert megvalósulásukra nincs sok esély. Bakancslistája mindenkinek lehet.

Sőt nem is árt tényleg összeállítani egy bakancslistát. Ha nem tudod, hogy ez mit is takar, akkor most eláruljuk. Él egy kifejezés, amivel azt fejezzük ki, hogy valaki meghalt és ezt a „feldobja a talpát”, vagy a „feldobja a bakancsot” kifejezéssel adják tudtul. Nos, az angoloknál ugyanezt fejezi ki a „kick the bucket”. Szó szerinti értelmezése „rúgni a vödröt”. Ebből a „kick tha bucket”-ből jött létre a „bucket list”, vagyis bakancslista. A bakancslista az, amit mindenkép látni, csinálni akarunk azelőtt, mielőtt távozunk az élők sorából.

Van, aki utazni szeretne, látni a világban olyan épületeket, országokat, természeti kincseket, amelyről már sokat olvasott, sokat tud, de még sosem látta. Lehet ilyen konkrét úti cél is, azonban mások inkább a kalandra vágynak. Írd össze, hogy melyek azok a helyek, amiket nagyon, de nagyon vágysz látni. Lehet azonban a bakancslistád egy-egy pontja egy olyan tevékenység, amely nem tartozik mindennapjaidhoz, de szeretnéd egyszer legalább kipróbálni. Mondjuk bungee jumping hihetetlen magasságból, ejtőernyőzés, repülés, hegyet mászni felszereléssel. Igazából bármi lehet az, ami vágyaid közé tartozik.

Tartalmazhat a listád ennél sokkal földhöz ragadtabb pontokat is, amelyeket mégsem csinálsz minden nap. Tényleg nem kell nagyon nagy dolgokra gondolni, mégis óriási feltöltődést és kielégülést adhatnak lelkednek, ha pontról pontra haladva megvalósítod a listád tartalmát.

Hogy mire gondolunk? Nos, például arra, hogy összegyűjtöd kedvenc filmjeidet és csak úgy, csinálsz egy egész olyan estét, amikor végig ébren vagy és filmeket nézel.

A technika teljes mértékkel uralkodik napjaink felett. Mindig kezünkben van az okostelefon. Lehet egy pontja az is a listádnak, hogy egy napig nem érinted meg a készülékedet és nem kapcsolódsz a világhálóhoz. Helyette a természetben a családoddal, barátaiddal töltöd az egész napot.

Sosem gurultál még le domboldalon? Ha mindig is kedved volt, jegyezd fel listádra és valósítsd meg.

Nem is gondolnád, hogy milyen apró vágyaid vannak, amelyek megvalósításra várnak. Ha azokat sorra veszed és megvalósítod, nemcsak jól fogsz szórakozni, de azt fogod érezni, hogy több vagy azáltal, hogy végre megtetted azokat. Gondolataidban élt már az is, hogy csak úgy felülsz a vonatra és céltalanul elindulsz? Tedd meg! De ennél kisebb dolgok kipróbálása legalább akkora örömöt tud nyújtani.

Amikor a bakancslistádat írod össze, az kiváló szórákozást nyújt. Gondolataid elkalandoznak olyan rejtekekbe, amelyeket csak ritkán kerülnek felszínre. Ha pedig meg is valósítod, az hihetetlenül jó érzés.

Van, aki már összeírta és meg is valósította a pontokat, például két világhírű színész, Jack Nicholson és Morgan Freeman tették hasonló című filmjükben. Ebből láthatsz egy részletet:

(Forrás: marmalade.hu | ounewsbureau.com, hercampus.com, bucketlist.net/képek | youtube.com/videó)