Jump to content

A test arra mutat, amerre az agy menni akar

2017. 01. 27. 16:37

Szinte mindenkivel megesett már, hogy a beszélgetőpartnere látszólag jól érezte magát, holott legszívesebben már rég elpucolt volna. Ha ilyenkor kívülről szemlélnénk a helyzetet, akkor szembetűnne egy valami. 

Megesik néha, hogy a test erre megy, az agy pedig arra. Sokaknak fel sem tűnik a partner testbeszéde, ami arra utal, hogy a mondandójuk nagyon untatja. Az ilyen szituációk utólag átgondolva, eléggé kínosak tudnak lenni.

Nem sokan törődnek vele, miképp befolyásolja mások magatartását és reakcióit a test mutató szerepe. Ha azt szeretnénk, hogy mások fesztelenül érezzék magunkat a társaságunkban, akkor alkalmazzuk a 45 fokos, nyitott pozíciót, jelezvén, hogy kíváncsiak vagyunk rá. Ha valaki tudtára akarjuk adni, hogy unalmas, elég csak hagyni, hagy végezze a testbeszéd a dolgát.

Azért lehetséges, hogy a testbeszédünket nem tudjuk minden helyzetben irányítani, mert az teljesen függetlenül működik a tudatos tudattól. Egyszerűn csak fel sem tűnik, hogy magától cselekszik.
A legegyszerűbb példája annak, ha valaki már menne, ha az illető lába/térde/lábfeje a beszélgetés közben az ajtó felé mutat. Ugyanakkor szintén ez következtethető ki a testtartásból is. A teljes szembefordulással rabul akarjuk ejteni a partnerünket, míg a félig nyitott pozíciónál a személyes terünket akarjuk megtartani.

Érdemes figyelni a testbeszédet, mert könnyen leszűrhető, ha valaki u0natkozik a társaságunkban!

(Forrás: marmalade.hu | Fotó: pexels.com)