Jump to content

A megtakarítások a konyhában kezdődnek!

2016. 12. 13. 16:02

A JAR bemutatja: 5 okos takarékoskodási tipp a bevásárlástól a mosogatásig

 

 

ELŐRE MEGTERVEZETT BEVÁSÁRLÁS

Az alábbi ellenőrző lista gyors tippekkel segíthet kordában tartani bevásárlókocsink tartalmát.

Üljön össze a család és beszéljék meg közösen, milyen ételeket szeretnének fogyasztani! A heti előre tervezés nagyban segít a pazarlás és a fölösleges ételek megvásárlásának visszaszorításában.

Noha a nagyméretű bevásárlókocsi tologatása élmény lehet a gyerekek számára, azonban a kisebb méretű kocsikkal és kosarakkal elkerülhető, hogy szükségtelen dolgokat vásároljunk.

Gyakoroljuk az ellenállás művészetét! Az akciós termékek arra ösztönzik a vásárlókat, hogy olyan termékeket is a kosárba helyezzenek, amire egyébként nincs szükségük, vagy ami nem eléggé hatékony.

 

 5 KONYHAI TIPP

A takaréklángon megfőzött egytálételek gazdaságos és egyszerű megoldást kínálnak a nagycsaládoknak. Lassú főzéssel a megfizethetőbb húsok is omlósra párolhatók.

2 Ne aggódjon amiatt, ha egy-egy hozzávalót mással kell helyettesíteni! Ahelyett, hogy elrohanna a közértbe, használjon alternatív megoldásokat! Ha egy recept például zúzott fokhagymát ír elő, de nincs otthon csak fokhagymapor, akkor használja azt bátran!

3 Használjon egy régi pár harisnyát arra, hogy függőlegesen fellógassa benne a hagymákat, fokhagymákat, egyéb zöldségeket és gyümölcsöket! Ha ugyanis kevesebbet érintkeznek a levegővel, hosszabb ideig elállnak.

4 A légmentesen záró dobozok elengedhetetlenek a háztartásban: tökéletesek a hűtőben tárolt élelmiszerek frissen tartásához, valamint a maradék ételek tárolásához.

A közös  főzőcskézés nem csak szuper családi program, de maradék gyümölcsökből lekvárt főzni nagyon hasznos és praktikus! A befőzés nagyszerű módja annak, hogy megmentsük a konyhában található, fel nem használt gyümölcsöket és zöldségeket.

 VÁSÁROLJON KONCENTRÁTUMOKAT!

A drágább termékek esetében többnyire tudatos vásárlást végzünk, azonban ha nem figyelünk oda, a sok kis tétel is könnyen összeadódhat. Hosszútávon többet takaríthatunk meg azáltal, hogy a koncentrátumokat és a hosszantartó termékeket választjuk. A szörpök, az ecet, vagy akár a mosogatószer koncentrátum például jobban megéri, mint a hígított verziók.

A JAR folyékony kézi mosogatószerek megújult, még koncentráltabb, aktív habos formulájuknak köszönhetően 2x több zsíros edény elmosogatására elegendőek, mint amennyit az idei felmérés szerint a magyarok elvárnának, így a JAR mosogatószerek mindig költséghatékony megoldást kínálnak.

 

*

*A 2016. februárjában 1058 fogyasztó körében végzett fogyasztói felmérés alapján.

 

(Forrás: marmalade.hu)