Jump to content

Mikulás 2016.1 verzió

2016. 12. 05. 17:00

Mikulás, azaz Miklós napjához közeledve, már megtelnek a csomagok finomságokkal. Habár ez is az ajándékozás ideje, de mégsem az értékes meglepetésekről van szó, hanem a finomságokról, édességekről. Kicsit tovább is lehet gondolni.

A Mikulás nemcsak a gyerekeknek hozhat ajándékot, virgácsot, hanem a felnőtteknek is. Habár a gyerekek várják a leginkább a nagyszakállú Télapót, azért még a körülöttünk lévő, szeretett személyeket – akik már kinőttek a gyerekkorból ­– is meg lehet lepni aprósággal.

A gyerekek által gondosan megtakarított csizmába szaloncukor, más édességek, narancs, alma, mogyoró szokott kerülni. Ha kis csíntevőről van szó, bizony jelzésértékkel bíró virgács is viríthat. Miért ne kaphatna egy családtagod is virgácsot, mondjuk egy szaloncukor kíséretében? Csak jelzésképp, hogy egy icipici tüske maradt még benned a múltkori miatt.

Na, de ez a nap nem arról szól, hogy az ember sérelmeket vágjon a másik ember fejéhez, ezért inkább valami vidámabbra koncentráljunk. Miért ne fogadhatnánk a Mikulást hozzá hasonlatos sapkában? Jópofa és apró ajándékötlet lehet egy mikulássapka. Az ünnep közeledtével már majdcsak minden üzletben lehet kapni ilyen sapkát. Jópofa kiegészítője lehet az ünnepi időszaknak, és karácsonykor újból viselhető darab. Sőt még a szilveszteri buliban is az lehet. Ugyanígy egy ajándékozhatsz krampuszszarvakat, legyen az villogó, vagy egyszerű szarv, de egy csintalan barátnőnek kiváló ajándék.

Nagyobb értéke van azoknak az ajándékoknak, amelyeket saját kézzel készítünk. A mézeskaláccsal, vagy kézzel készített bonbonnal kedveskedhetünk. Az édesség pont az, amelyet december 6-án a Mikulás hozni szokott a gyerekeknek és azoknak, akiket kedvelünk. Kiváló ajándék, lehet tevékenykedni, mert ezzel nem fogsz mellényúlni, ez garantált.

A hölgyek szeretik a virágokat. Mi is lenne stílusosabb ilyenkor, mint egy mikulásvirág? Arra azért érdemes figyelni, hogy olyan helyre kerüljön a virág, akinél nem fonnyad el minden virág rövid időn belül.

Inkább a nők és a gyerekek kiváló ajándéka lehet egy apró hógömb, amely csodálatos hóesést produkálhat bármikor, amikor feje tetejére állítjuk, vagy megrázzuk kicsit.

Amerikában nem a csizmát takarítják meg és teszik ki az ablakba, hanem zoknit akasztanak ki, abba várják a finomságokat. Kiindulhatsz ebből az ötletből, csak te tedd hasznossá. Vegyél olyan zoknit, amelyet később használni is tud a szeretted. A fél párját töltsd meg finomságokkal. Ne felejtsd el belerakni a zokni másik felét. Elvégre zoknira mindenkinek szüksége van.

(Forrás: marmalade.hu | 4vector.com, wallpapers4u.org, tumblr.com/képek)