Jump to content

A leghasznavehetetlenebb ajándékok

2016. 11. 25. 09:27

Tanácstalanul vakargatod a fejed, amikor közeleg egy barátod vagy rokonod szülinapja/névnapja, mert fogalmad sincs, mit vegyél ajándékba? A helyzet valóban nem egyszerű, hiszen nehéz egyedi, vagy olyan dolgot találni, aminek az ünnepelt tényleg hasznát veszi, vagy éppen csak örül neki. Mindenkinek más az ízlése, azonban mi próbálunk segítséget nyújtani ahhoz, hogy milyen klisékbe ne ütközz, ha ajándékvásárlásra kerül a sor.

Gyertya

Talán a leghasznavehetetlenebb tárgyak egyikéről beszélünk, hiszen valljuk be, az ember nem minden nap gyújt meg egy szép gyertyát a nappalijában.

A legbrutálisabbak a nagy illatos gyertyák, melyeknek émelyítő szagától hamar – akár nyáron is – karácsonyi hangulatba kerülhetünk, ráadásul igen könnyen leviaszozhatjuk vele az asztalt.

A gyertyavásárlás ugyanakkor egyenlő a fantázia hiányával!

DVD – CD

A mai korban már sajnos lejárt a DVD-k és a CD-k ideje, hiszen már a Blu-ray korát éljük, ráadásul a Youtube-on komplett filmek vannak fent, a zenei anyagokról nem is beszélve.

Éppen ezért nosztalgikus, ámde pazarló hagyomány ajándékként ilyen hordozót vásárolni, hiszen egyszerűen nem éri meg, ráadásul ha a sarki drogériában vagy közértben vesszük meg, az illető gyorsan rájöhet, hogy 10 perccel korábban gondoltunk először az ajándékvásárlásra, hiszen az ottani filmállomány igen könnyen felismerhető,

Sportra sarkalló dolgok olyannak, aki nem szeret sportolni

A legrosszabbak talán az okító célú ajándékok, mert a lusta ember akkor sem fog nekiállni súlyzózni, hogyha kap egyet.

Ilyen például még a kondibérlet vagy a fitness DVD (lásd: előző pont), de kaptam én már az Ecseri piacról előző századi tornagyakorlatokat tartalmazó könyvet is.

A lényeg: ez belső elhatározás kérdése, ráadásul a dolog akár még rosszul is elsülhet, mert azt üzenjük a másiknak, hogy jó lenne, ha lefogyna.

Könyvek, amikhez semmi közünk

Az okító célzatú ajándékok másik alfaja, amikor olyan könyvet veszünk a másiknak, amit tulajdonképpen mi szeretnénk, hogy elolvasson, de valószínűleg ő magától ezt nem tenné meg.

Ilyenek például a filozófiai eszmefuttatásokat vagy tudományos okfejtéseket tartalmazó könyvek, melyeknek még véletlenül sincs köze – legalább – az illető tanulmányaihoz.

Ékszer

A különböző ékszerek, nyakláncok, karkötők, fülbevalók nagyon macerás dolgok, hiszen mindenkinek más az ízlése, és gyakran előfordul az az eset az ajándékozásnál, hogy csak egy zavart mosolyt kapunk viszonzásul...

Biztosan te is kaptál már olyan ékszert, amire rápillantottál, és biztos voltál benne, hogy sosem lesz rajtad.

Szappan

Lelki szemeink előtt elég könnyen megelevenedhet egy apró kézműves bolt vagy egy vásár, ahol egy kesztyűs kezű, sapkás néni vagy bácsi árulja a kézműves szappanjait.

Kezet mosni végül is mindenki mos, de ez a kategória fantázia szempontjából rokonítható a gyertyával, éppen ezért tanácsos elkerülni!

(Forrás: bien.hu)