Jump to content

Halloween falatkák, csak bátraknak!

2016. 10. 26. 16:30

Lassan itt a Halloween napja, úgyhogy ideje már most felkészülni rá, egy-két ötletes parti falatkával. A kBoszorkány ujj süti is könnyedén elkészíthető, még nagy szakértelem sem kell hozzá, csak egy jó kis recept!

Nincs is jobban kinéző egy Halloween-es ehető tojásdíszítésnél, vagy épp a banya ujjaknál

A hangulatos tojáskák elkészítéséhez a következőre van szükség:

- 12 tojás –vagy épp amennyit készíteni akarunk -
- 8 csésze víz
- 2 csésze fagyasztott áfonya
- ízlés szerint őrölt bors és. vagy só

Elkészítése

Forraljuk fel a vizet, tegyünk bele a tojás, és az áfonyát, majd hagyjuk hűlni 10 percig. Kicsit olyan, mint a tojásfestés. Távolítsuk el egyesével a tojásokat, itassuk le róluk a vizet, és egy kicsit repesszük meg olyan formában a héját, amilyen alakzatot majd szeretnénk látni rajta.

Ha ezzel megvagyunk, tegyük újra vízbe egy kis áfonyával. Majd tegyük hűtőbe a vízzel együtt, egy kicsit, majd óvatosan távolítsuk el a többi héjat is.
Ha kész sóval, borssal tálalhatjuk.

A Boszorkány ujj feltálalásával garantált sikere lesz. Lássuk mi kell hozzá:

- vörös ételszínezék
- 32 db hámozott vagy sült egész mandula
- 8 ek. sótlan szobahőmérsékletű vaj
- ½ tasak szórós cukor
- 5 evőkanál. kristálycukor
- 1 nagy tojás + 1 tojás sárgája,
- ½ tk. mandula kivonat
- egy csipet só
- 2 csésze liszt

Elkészítése

Egy közepes tálban robot mixerrel keverjük össze a vajat és a cukrot, addig míg könnyű és puha nem lesz (kb. 1-2 perc). Adjuk hozzá a tojás fehérjét,és a sárgáját, a mandula kivonatot, és a sót. Keverjük össze vele a lisztet alacsony fordulatszámon.(Ez után esetleg egy kis ételszínezéket adhatunk hozzá, de nem muszáj). Formáljunk az elkészült masszából egy labdát, fedjük le és tegyük a hűtőbe egy órára.

Ezután vágjuk 16 egyenlő részt a kivett tésztát, és formáljunk ujjakat a levágott csíkokból. Egy-egy ujj úgy kb. 7-8,5 cm legyen. Az első ujjpercnél és a hajlatoknál hagyjuk kicsit vastagabbra a tésztát. Vágjuk be egy késsel a barázdákat. Ha kész vagyunk a művekkel, kenjük le őket tojásfehérjével és tegyünk mandulát az ujjvégekre, ami majd körömként funkcionál.

A végső lépés: Melegítsük elő a sütőt 180 Celsiusra és süssük 12 percig az ujjakat. Utána lehet bennük gyönyörködni, és megkóstolni!

(Forrás: marmalade.hu | Fotó: mashable.com)