Jump to content

10 film barátnős estékre

2016. 07. 28. 09:13

Arra gondoltál, áthívod a csajokat és csaptok egy jó kis filmezős napot, lehetőleg sok popcornnal és gumicukorral? Akkor csekkold a listánkat minden idők legjobb csajos filmjeivel!

27 idegen igen

Örökké csak koszorúslánynak lenni nem olyan nagy élmény, de Jane élvezi ezt. Legalábbis egészen addig, míg a húga bele nem esik Jane főnökébe, akibe titkon a lány is szerelmes. Amikor pedig már az esküvői harangok is ott zúgnak a háttérben, Jane lába alól kicsúszik a talaj…még jó, hogy van egy szexi újságíró a közelben, aki elkapja. Csak halkan súgjuk meg, hogy egy ilyen pasi hálójába mi is szívesen beleakadnánk.

Nem kellesz eléggé

Nem karácsonykor és nem is szilveszter éjjel játszódik. Sőt, még csak nem is Valentin-napon! Mégis, a Nem kellesz eléggé felépítését tekintve nem sokban különbözik a többi sztárparádés mozitól, ebben is vannak jó pasik és sok-sok szerelmi szál is, ezért itt a helye a listán. És talán még tanulhatsz is belőle!

Vakáció Mr. Darcyval

Nyugodtan bevallhatod, hogy valahol a szíved mélyén már te is elkötelezted magad Mr. Darcy mellett, igaz? Hát, Jane, a sztori főszereplője is így van ezzel, bár ő ezt annyira nem is titkolja. Csakhogy amikor elutazik Austenlandbe, a Jane Austen fanatikus csajszik paradicsomába, máris más színben látja az eddigi életét. Sőt, azt is, milyen pasira is vágyik igazából…

Értelem és érzelem

És ha már Jane Austen, akkor nem szabad arról sem megfeledkezni, hogy a Büszkeség és Balítélet nem az egyetlen regénye az írónak. Az Értelem és Érzelem legalább annyira izgi, mint a Bennet-lányok sztorija, sőt, a ’95-ös moziadaptációban olyan színészek bukkannak fel, mint Emma Thompson, Kate Winslet, Hugh Grant és persze mindenki kedvenc Alan Rickmanje. Ha bírod a kosztümös filmeket, ezt is csekkoljátok a barátnőiddel!

Lánybúcsú

Fogj három középiskolai barátnőt, a kontrollmániást, a cinikust, és a butuskát, és kérd fel őket a koszorúslányaidnak. A végeredmény? Teljes katasztrófa és egy szórakoztató mozi, amit újra és újra meg akarsz majd nézni. A helyes srácokért pedig pluszpontot adunk.

A csajok bosszúja

Ha az a csaj lesz a legjobb barátnőd, akivel a vőlegényed megcsalt, az egyet jelent: olyan vígjátékot, amin tutira nem fogsz unatkozni. És mivel a bosszú csajosan tálalva a legjobb, így kezdődhet is a lányok visszavágása!

Szex és New York 1-2.

Ugye nem is kell megmagyaráznunk, ez miért került bele a top 10-be?

Spinédzserek

Egyszer volt, hol nem volt, volt egyszer egy film, ami aztán minden idők legnagyobb csajmozijává nőtte ki magát! Igen, a Spinédzserekben minden meg van, ami egy tökéletes romkomhoz kell: egy gazdag és elkényeztetett, de egyébként jószívű lány, akit egy sztárról neveztek el, egy helyes, szerény fiú, aki ennek ellenére is beleszeret, na és persze egy csomó csúcs ruci, a legnagyobb gardróbban, amit valaha láttunk. Egyszerűen imádjuk!

Örökkön-örökké

Hamupipőke sztorija olyan klasszikus, amit már sokszor, sokféle formában feldolgoztak, de az Örökkön-örökké az egyik legjobb adaptáció. Miért mondjuk ezt? Mert hát ott van Drew Barrymore figurája, aki nagyon kedves és törődik az emberekkel, de egyáltalán nem olyan félénk, mint Cinderella. Aztán ott van Dougray Scott is, aki pont úgy néz ki, mint egy megelevenedett Disney-herceg. És ha ez nem lenne elég, a történetük a 16. században játszódik, amiből csakis egy szuperromantikus love story kerekedhet ki. Kell ennél több?

Mamma mia!

Ez az a film, amit nem kell különösebben bemutatni. Úgyhogy csak emlékeztetünk arra, hogy a görög táj meseszép, a számok fülbemászóak, a szereplőgárda pedig szuper alakítást nyújt. Persze azért a szexi Dominic Cooper félmeztelen látványa sem elhanyagolható…

(Forrás: port.hu)