Jump to content

Legjobb csajos sorozatok - 1. rész

2016. 07. 20. 16:34

Következzenek, azok a  sorozatok, amiket unalmas óráitokban bármikor elővehettek és garantáltan kikapcsolnak.Persze a legtöbb az itt szereplők közül egy trend útmutató és a ruhák, cipők nagy hangsúlyt kapnak, de lássuk be nekünk nőknek erre is szükségünk van néhanapján.

Carrie naplója

A Szex és New York tini változata Candace Bushnell regénye alapján készült, és a fiatal Carrie Bradshaw történetét dolgozza fel, aki a 80-as évekbe Manhattanbe érkezik, hogy szerelmet és karriert keressen az álmok városában. A gimis világból gyorsan belecsöppen a nagy betűs életbe, gyakornoki munkát kap, és persze azonnal divatfüggő lesz. Azonban a sorozatra még várnunk kell, a produkciót csak akkor kezdik el vetíteni, ha már a Gossip Girl utolsó rövidített évada véget ért.

A pletykafészek

A leginkább tiniknek szóló, intrikában és cselszövésekben gazdag sorozat középpontjában a Gossip Girl nevű internetes pletykablog áll, ami kíméletlenül rántja le a leplet a a New York-i Upper East Side-on élő, elit iskolába járó tizenévesek magánéletéről és legsötétebb titkairól. A pletykafészekben a barátságok, a szerelmek és a családi konfliktusok is terítékre kerülnek, Gossip Girl kilétét pedig egészen az utolsó epizódig homály fedi.

Szívek szállodája

A Szívek szállodájának utánozhatatlan kisvárosi hangulatát, az irigylésre méltó anya-lánya kapcsolatot, valamint a szórakoztató párbeszédeket a mai napig visszasírja minden Gilmore Girls-rajongó. A szerethető, sokszor esetlen karakterekkel könnyen azonosultunk, együtt sírtunk és nevettünk kedvenceinkkel, családunk valamennyi nőtagja találhatott olyan szereplőt, akinek helyzetébe könnyedén bele tudta képzelni magát.

Szex és New York

 A szingli Carrie és három New York-I barátnőjének kalandjait megörökítő sorozat igazi klasszikussá nőtte ki magát az elmúlt évek során. Drukkolhattunk, hogy a harmincas (később negyvenes) barátnők révbe érjenek, és ki-ki megtalálja a maga útját.

Csajok 

A Csajok igazi XXI. századi sorozat. Ha azt hittük, nincs új a nap alatt, nagyon is tévedtünk: Lena Dunham friss és egyedi humora átjár minden egyes epizódot, a szórakoztató, bár sokszor roppant kínos események pedig odaszögeznek mindenkit a képernyő elé. Az alapkoncepció itt is hasonló, mint a Szex és New York esetében, csupán a szereplők életkora alacsonyabb: a húszas éveikben járó barátnők New Yorkban próbálnak boldogulni, munkát és működőképes párkapcsolatot keresnek, a céljuk az önmegvalósítás lenne az egyetem utáni években.