Jump to content

Csak a tánc!

2015. 11. 25. 10:00

A tánc jó időtöltés, jó közösségi program, megfelelő mozgásforma, amely még az önbizalmat, a társas kapcsolatok minőségét is növelheti. Régebben divat volt társas táncra járni, ma már a divatosabb, dinamikusabb táncokat választják a fiatalok.

Az embernek vannak vágyaik, álmaik, amelyek közé tartozhat az is, hogy szép ruhában, fess emberrel az oldalunkon érzéki, vad, mindenkit elbűvölő, és mindenki mást a táncparkettről lesöprő stílusban varázsolják el a közönséget. Ezek az álmok legtöbbször megrekednek az álom szintjén. Van olyan persze, aki tudatosan erre készül, és már gyermekkora óta álmát valósítja meg. A versenytáncosok így válnak azzá.

A tánc, a mozgás szeretete nem feltétlenül eredményezi, hogy valakiből őstehetség lesz, de ha megtalálja a hozzá illő és neki való táncformát, akkor nagyon kényelmesen érezheti magát. Igen ám, de több tánc, több zene is tetszik. Melyik táncot válaszd?
A legtöbben már úgy állnak a tánctanuláshoz, hogy konkrét elképzelésük van, mit szeretnének tanulni. Akik csak késztetést éreznek valamilyen tánc elsajátítására, de fogalmuk sincs, miben éreznék kényelmesen és otthonosan magukat, az internet segítségével számos olyan teszt megtalálható, amellyel könnyebbé válik eldönteni azt, hogy melyik táncstílus lenne a megfelelő. Léteznek hagyományos kérdés-válaszon alapuló tesztek, és vannak, amelyek a zenékre alapoznak. Ha egyfajta zenestílus nyeri el a tetszésed és annak alapján egy tánc, akkor érdemes videókat megnézni, hogy megbizonyosodj felőle, az a tánc az, amit szeretnél. A videómegosztó oldalakon olykor nagyon profi videókat lehet találni, amelyekben olyan elemek, tánclépések láthatók, amelyek számodra kivitelezhetetlennek tűnnek. Akkor se riadj vissza, hiszen kezdő szinten ez egyáltalán nem fog szerepelni a repertoárban, tőled ilyet senki nem fog követelni.

Ha már megtaláltad a neked való táncot, akkor azt kell eldöntened, hogy tudsz-e az életedből, a napjaidból annyi időt az új mozgásra szánni, hogy a tanulás folyamatos legyen? Táncot tanulni pénzes mulatság, ezt is számításba kell venni. Vehetsz magánórákat, amely során a tanár csak veled, veletek foglalkozik. Természetesen ez a drágább mulatság.
Az intenzív tánctanfolyam keretén belül, meghatározott időkeretbe sűrítve nagyon sok anyagot ad le a tánctanár. Attól intenzív, hogy a normál táncanyagot heti több alkalommal tartanak, és abba tömörítik, vagy az általános tanfolyam tananyagát. Az ára is a normál tanfolyam árához hasonlatos, csak rövidebb tartamú.
Ebből következik, hogy a normál haladású tanfolyam kényelmesebb tempójú, nyugodtabb légkörű, általában ez az igazán kapcsolatépítő jellegű tánctanfolyam és a legköltséghatékonyabb.

Akik elhatározták, hogy táncolni szeretnének, általában olyan szempontokat vesznek sorba, mint a tanfolyam ára, a helyszín. Valóban fontos tényezők, ám ennél sokkal lényegesebb a tánctanár személye. Fontos, hogy személyisége, módszere, a hozzáállása olyan legyen, amely a kezdőket is magával ragadja, motiválja. Ismét segítségül lehet hívni az internetet, hogy érdeklődj, információkat gyűjts be melyik tánctanár, vagy iskola lenne számodra a legjobb.

(Kép forrás: eurorhythm.com)