Jump to content

Manikűr tippek a profitól

2015. 07. 12. 15:27

Az otthoni manikűrözés nem olyan egyszerű, mintha egy profival csináltatnánk, de egy-két hasznos tippel majdnem hasonló eredményt érhetünk el!

A Daily Mail-lel egy igazi profi osztotta meg helyenként meglepő tanácsait arról, hogyan otthon is gyönyörű körmöket varázsolni magunknak.

-A gyenge körmöket gyorsan meg tudjuk erősíteni, ha friss, zúzott fokhagymát keverünk az alaplakkhoz, és ezt kenjük fel három alkalommal egy héten.

-Száraz bőrre és töredezett körmökre használjunk olajat –kívül és belül is. Azaz főzés során is locsoljuk meg bátran olivaolajjal az ételt, és akár közben egy pár cseppet a kezünk bőrébe és a körmeinkbe is maszírozhatunk.

-Sokan úgy kezdenek neki a lakkozásnak, hogy a festékes tégelyt felrázzák. A szakember azonban óva int ettől a bevett gyakrolattól, mivel ezáltal temérdek apró buborék keletkezik a lakkban, ami a körmünkre kerülve jóval sérülékenyebb fedőréteget eredményez.

-Nagyon figyeljünk oda rá, hogy soha se húzzuk-vonjuk a körömreszelőt a körmeinken! Ezzel ugyanis felsértjük a köröm szerkezetét. Helyette tanuljuk meg csak egy irányba reszelni, ha hosszú, lassú mozdulatokat használunk, akkor nem is melegszik fel annyira a reszelő, hogy az árthatna a körmeinknek.

-Az egyik legrosszabb megrögzött szokásunk a szakember szerint az, hogy unalmas óráinkban, vagy ha izgulunk valamin, akkor a körömágyunkat, vagy a körömsarkainban lévő bőrt rágcsáljuk. Erről azonban sürgősen le kell szokni, ugyanis nemcsak csúnya, fájó fertőzéseket okozhatunk magunknak, de a bőr is jóval keményebben fog az adott helyen visszanőni.

-Másik rossz szokásunk, hogy a beszáradt lakkot egy kis körömlakklemosóval próbáljuk lazítani. Helyette inkább merítsük az üveget pár percre forró vízbe.

(Kép: Zhao!)