Jump to content

10 mód a pihentető megnyugváshoz

2015. 07. 09. 16:52

Túl sokat dolgoztál? Pihenésre lenne szükséged, de képtelen vagy lazítani? Túl sok a stressz mostanában? Íme 10 egyszerű mód, hogy nyugtasd meg az idegeidet!

1. Írd ki magadból
Naplót írni elég időigényes dolog, viszont hihetetlenül megnyugtató! A reflektálás mindig jó módszer arra, hogy kissé más színben és más perspektívából lásd a körülötted és benned zajló dolgokat.

2. Menj egyedül moziba
Moziba járni tökéletes kikapcsolódást jelent, hiszen másfél-két órára minden gondodtól megszabadulhatsz. Ha egyedül mész, még inkább belemerülhetsz a filmbe, hiszen senki másra nem kell figyelned.

3. Jóga
A jóga az egyik leghatékonyabb stresszoldó mozgásforma, így érdemes tüzetesebben is megismerkedni a jóga kultúrával. Ha nem tudsz jógázni, végezz alapos nyújtógyakorlatokat.

4. Beszélgess egy barátoddal
Hívj fel vagy fuss össze egy órára a legjobb barátoddal. Amellett, hogy megnyugtató kibeszélni a problémáidat, hamar el is lazulsz, és a vége biztosan nevetésbe fullad, így sokkal nyugodtabb leszel.

5. Színezz
Egyre nagyobb divat úgynevezett színező könyveket használni. Fogj egy halom színes ceruzát, szerezz egy színező könyvet és ess neki! Érezni fogod, ahogy kikapcsolsz és megnyugszol.

6. Takaríts
Két legyet üthetsz egy csapásra egy kis stresszoldó takarítással: megnyugszol, lazítasz és még tiszta is lesz az otthonod!

7. Hallgass zenét
Kedvenc számaid, és a legkedvesebb emlékeket felidéző dallamok egészen biztosan segítenek abban, hogy kikapcsold az agyadat és megnyugtasd a lelkedet.

8. Vakációzz
Persze az a legjobb, ha van lehetőséged egy hosszú hétvégére valahova gyorsan elutazni, de ha nincs erre mód, akkor is vakációzhatsz? vegyél ki egy nap szabit, tarts szünnapot, és nyaralj otthon! Napozz, olvass, aludj, sétálj, érezd jól magad. Egy nap pihenés rengeteget számít!

9. Ülj ki az ablakba
Az ablakban ülni, mély levegőket venni, friss levegőt szívni, kifelé bámulni… egyszerű, olcsó és könnyen megvalósítható stresszoldó tevékenység!

10. Nevess
A nevetés a legjobb gyógyír, tulajdonképpen bármilyen bajra. Ha stresszes vagy, esetleg fáradt, próbálj meg viccet csinálni belőle, és hahotázz egy nagyot!

 (Fotó: popsugar)