Jump to content

6 gyakorlat, melyet íróasztalodnál ülve is elvégezhetsz

2015. 06. 26. 17:04

Nem volt időd ma edzésre? Kimaradt a 30 perces kardióedzés? Ne aggódj, inkább végezd el az alábbi gyakorlatokat munkahelyeden, íróasztalodnál ülve. Ugyanolyan hatékony, mint egy izzasztó edzés!

1. Erősítsd comb- és fenékizmaidat úgy, hogy húzd ki magad a széledben, majd nyújts előre lábaidat az asztal alatt egészen addig, amíg húzódni nem kezd. Ereszd kicsit lejjebb előbb a jobb lábadat, aztán a balt, és ollózz kicsit. Csináld ezt a gyakorlatot 2 percen át.

2. Reméljük forgószéked van a munkahelyeden! Ha igen, húzd magad annyira közel az asztalhoz, hogy kezeiddel meg tudj kapaszkodni. Icipicit emeld fel lábaidat a talaj fölé, húzd ki magad, és kezdj el 90 fokos fordulatokat tenni a forgószékkel előbb egyik, aztán másik irányba. A mozdulathoz használd a hasizmaidat, melyek így erősödnek.

3. Ülj úgy, mint ahogy a rövid szoknyában lévő királyi előkelőségek szoktak: húzd ki magad, tedd egymás mellé lábaidat úgy, hogy térdeid és bokáid összeérjenek. 45 fokos szögben döntsd el lábaidat, mintha csak nem akarnád, hogy belássanak szoknyád alá. Tarts ezt a pozíciót 60 másodpercig, hogy erősödjenek combjaid.

4. Hogy fáradt, elgémberedett nyakizmaidat ellazítsd, vidd a bal karod alulról a hátad mögé és nyúlj felfelé, míg a jobb karodat magasra emelve nyúlj a hátad mögé, és kapcsold össze ujjaidat, jól kihúzva ezzel felsőtestedet.

5. Tedd a bal kezedet a jobb térdedre, majd óvatosan fordulj hátra, mintha a vállad mögé néznél, mindkét irányba. Ugyanezt megteheted úgy is, hogy két kezeddel megkapaszkodsz széked támlájának felső részében és, így fordulsz egyik irányból a másikba, erősítve ezzel a törzsedet.

6. Végül nyújtáshoz ülj egyenesen székeden, előre nézve. Vedd le a cipődet, támaszkodj a lábujjaidra, és kicsit görgesd be lábujjaidat magad alá. Ezzel egy időben két karodat emeld fel és vidd hátra a szék támlája felé, közben pedig egész törzseddel dőlj hátra. Ezzel szinte minden testrészedet nyújtani tudod.  

(Fotó: abcnews)