Jump to content

Legyen sima a reggeled ezzel a 7 szabállyal

2015. 05. 11. 12:35

Reggeli rohanás, frusztrált kapkodás, összedobott öltözék, elmaradt teendők, késés? Ugye neked is ismerősek ezek a reggelek? Íme 7 szabály, melyekkel simábbá, lazábbá teheted minden reggeledet, időben elkészülhetsz és sokkal nyugodtabban kezdheted el a napot.

Készítsd ki ruháidat már előző este.
Annak érdekében, hogy elkerült a reggeli kapkodást, és a felesleges időpazarlásnak tűnő, „nincs egy rongyom se” hozzáállásból fakadó nyolcszori átöltözést, készítsd ki előző este a másnap viselni kívánt öltözéket. Akár próbáld is fel a tükör előtt, hogy tetszik-e, é ha igen, reggel fél perc alatt el is készülhetsz. Ha igazán sok időt akarsz spórolni, vasárnap szánj rá egy órát, hogy összeállíts öt öltözéket a hétköznapokra.

Készíts be a kávét előző este.
Kávézol vagy teázol minden reggel? Spórolj néhány percet azzal, hogy már bekészíted a kávét vagy a teát előző este. Töltsd fel a kávégépet, készítsd elő a csészét, kanalat és a vizet, hogy csak meg kelljen nyomni a gombot. Ha teázol, készítsd be a bögre vizet a forralóba és vedd elő a teafiltert.

Készítsd elő az ételedet.
Ha van időd reggelizni, még több időd marad másra, ha előre elkészíted azt. Ha viszel szendvicset vagy ételt magaddal, azt is csináld meg az előző este, hogy csak ki kelljen venni a hűtőből és ennyi. Hidd el, megéri az esti fáradtság, mert így marad további 5 perced szundikálni.

Zuhanyozz este.
Sokan reggel szeretnek zuhanyozni, ám nem csoda, hogy így elúszik a reggeli készülődés. Legalább negyed órát spórolhatsz azzal, ha késő este még beugrasz a zuhany alá, vagy esetleg még hajat is mosol.

Pakold össze a táskádat.
Ezzel a pár perces művelettel újabb értékes (és reggelente még fontosabbnak tűnő!) pillanatokat spórolhatsz magadnak, ezért készíts mindent össze, amire másnap szükséged lesz. Tankönyvek, munkahelyi papírok, számlák, és minden olyan dolog, amire másnap szükséged lesz. Reggel csak nyúlnod kell az összekészített táskáért, és már mehetsz is!

Tartsd egy helyen a kulcsaidat.
Tegyük a szívünkre a kezünket: hányszor késtünk el amiatt, mert nem találtuk a kulcsainkat? Ne hagyd a kulcsokat szanaszét, tartsd egy helyen, a táskádon belül pedig egy állandó zsebben. Így elkerülöd a reggeli kétségbeesett keresgélést és azt is, hogy a slusszkulcsodat  a lakásban hagyd, amiért vissza kell menned.

Tedd az ébresztőt a szoba másik végébe.
Az emberek többsége azért úszik el reggel, mert hagyja magát lustálkodni. Könnyű megnyomni a szundi gombot akár többször is, ha csak az éjjeliszekrényre kell nyúlni érte. Ám ha a szoba másik végében van az ébresztőórád vagy a telefonod, akkor fel kell kelned azért, hogy lenyomd, ez pedig segít a könnyebb felébredésben é az időpazarló szundikálás elkerülésében.

(Fotó: tendencias)