Jump to content

Ez a 3 élelmiszer segít az elalvásban

2015. 04. 30. 17:56

Álmatlanságban szenvedsz? Vagy csak egyszerűen nehezen alszol el? A probléma gyökerének felfedezése a legfontosabb a megoldás felé vezető úton, de akad néhány élelmiszer is, ami segíthet a könnyebb elalvásban!

Meggylé.
A cukor nélküli meggylé vagy meggy dzsúsz az egyik legjobb fegyver az álmatlanság elleni harcban. Tudósok és orvosok a mai napig nem tudják pontosan a tudományos magyarázatot arra, hogy miért is ilyen hatékony a meggylé, ám gyulladáscsökkentő hatásához lehet köze.

Meleg tej.
A tejben található triptofán aminosav tehető felelőssé az álmosság kialakulásáért: ez az aminosav ugyanis szerotoninná változik, ami az alvás egyik szabályozója. Bár kutatások azt is bizonyították, hogy a tejben található további aminosavak pont gyengítik a triptofán hatását, mégis előszeretettel alkalmazzuk ezt a folyadékot az esti rutin részeként. ennek pszichikai okai lehetnek: az álmatlanságot okozó két leggyakoribb ok, a stressz és a szorongás ugyanis enyhíthető egy nyugtató esti rituáléval, a meleg tej elkortyolgatásával.

 Olajos magvak.
Az olajos magvakban nagy mennyiségben megtalálható magnézium segít kontrollálni szervezetünk vérnyomását és vércukorszintjét, ami segít a könnyebb elalvásban. A tökmag például kiváló megoldás: eheted salátához, leveshez és magában is!

(Fotó: popsugar)