Jump to content

Tavaszi hangulatjavító illatok

2015. 04. 09. 14:39

Azt eddig is tudtuk, hogy a citrusféléknek, gyümölcsöknek és különböző fűszernövényeknek számos jótékony hatásuk van. Azt is tudtad, hogy az illatuk – különösen tavasszal – pozitív befolyással lehet hangulatodra, életszemléletedre, lelki és fizikai panaszaidra? Szippants nagyokat!

Citrus

A narancs, a citrom, a grapefruit vagy a lime erőteljes citrus illata élénkítő hatású, és tisztaság érzetet is nyújt – nem véletlenül használják háztartási tisztítószerként is a citrusfélék héját. A citrus illat ráadásul nyugtatja az idegeket is.

Levendula

A levendula illat stresszoldó, a szorongás és a depresszió tüneteit csökkenti, minél többet szívsz magadba, annál jobban. Ráadásul bizonyított tény, hogy a menstruáció előtti kellemetlen tüneteket is enyhíti. Válassz levendula illatú mosószert.

Bazsalikom

A friss bazsalikom illata mindenkinek a balzsamos nyári estéket juttatja eszébe. A bazsalikom illata ráadásul kellemesen stimulál, növeli a koncentráció képességet és energizál.

Uborka

Az uborkának olyan frissítő az illata, hogy rosszkedv esetén is azonnal segít azáltal, hogy „napfényesebbé” teszi az agyadat. Vágj néhány szelet uborkát a vizedbe, hogy ne csak az illata, hanem az íze is felfrissítsen.

Rozmaring

Tisztító és energizáló hatású illat, mely titokban stimulálja és pozitívabbá teszi a hozzáállásodat. Friss rozmaring levelet dörzsölj a füled mögötti bőrfelületre.

Menta

Egy másik boldogság hormonokat stimuláló fűszernövény, mely jobb kedvre derít, és pozitív energiahullámokat gerjeszt. Használj természetes mentás légfrissítőt azokon a napokon, amikor levert vagy.

Alma

Almába harapni önmagában felelevenítő dolog, ám az alma illata még a migrént is képes enyhíteni. Lélegezd mélyen az alma illatát, ha fáj a fejed.

 

 (Fotó: natroslim)