Jump to content

Amit még eddig nem tudtál: a fahéj 3 jótékony hatása

2014. 11. 29. 11:20

Lassan itt a karácsony, a forraltboros időszaknak is a közepén járunk már, így mostanában bizonyára gyakrabban vesszük elő a fahéjat is. Amellett, hogy nagyon finom, lássuk, milyen előnyökkel jár fogyasztása az egészségünkre nézve.

Jót tesz a szívnek
Egy tanulmány szerint az olyan fűszerekben gazdag étrend, mint a fahéj vagy a kurkuma, jelentősen megkönnyítik az emésztést egy nehezebb étel fogyasztása után. Ezek az ételek ugyanis szívinfarktust is okozhatnak, így nem mindegy, hogy milyen fűszerekkel próbáljuk „könnyebbé tenni” a zsíros, nehéz ételeket. A kutatásból egyértelműen kiderült, hogy fahéj, illetve kurkuma fogyasztása után csökkent a vér triglicerid tartalma, ezáltal pedig a szívbetegségek kialakulásának kockázata is.

Beállítja a vércukorszintet
A fahéj antioxidánsokban gazdag, ennek köszönhetően pedig csökkenti a vércukorszintet, és kisebb valószínűséggel alakul ki cukorbetegség. Ez a fűszer tehát élénkíti a véráramlást, miközben kíméli a szívet és hosszú távon szolgál jótékony hatásokkal.

Jobb agyműködést eredményez
A kutatók szerint már a fahéj illata is pozitívan hat az agyra, fogyasztása pedig élénkíti az agyműködést. A fahéj segít fejleszteni a koncentrációt is, és még a sztrókból való gyorsabb felépüléshez is hozzájárul.


time.com

Fotó: gamerfitnation.com