Jump to content

Tízórai kimaxolva!

2014. 04. 17. 15:51

Bizonyára legtöbbünknek egészen pontos emlékeike vannak azokról a tízórai szendvicsekről, amiket annak idején az iskolába, vagy osztálykirándulásokra vittünk. Nálunk ez többnyire tévépaprikás szalámis kifli, vagy gépsonkás vajas zsemle volt –ami olykor, méltatlan módon, összenyomódva a táska aljáról került elő hétfő reggel.

Bezzeg ha olyan uzsonnát dobtak volna össze a szülők, mint amilyet a kis Abby apukája kreál, egész biztos vagyok felőle, hogy minden nap izgatottan nyitottuk volna ki a dobozt, hogy lássuk, miféle újabb kincseket, ötletet, művészetet rejt a tízórai skatulyája.

Az „Uzsisdoboz Apuka” –ként (Lunchbox Dad) elhíresült kreatív szülő szerette volna a lánya tudomására hozni, mennyire szereti őt, és hogy mennyire hiányzik neki, miközben a csemete iskolában van. A háromgyerekes apuka így minden vasárnap este nekiáll, hogy vagdosva, farigcsálva, hámozva és szeletelve megalkossa azt a különleges uzsonnát, amit Abby kedvenc filmjei, történetei, meséi ihlettek.

 

 

 

Ez a lányához is közelebb hozta, mesélte el a Huffington Postnak Beau Coffron:

-Nemcsak elkezdtem jobban odafigyelni, miket néz Abby, vagy miket szeret játszani, de így többet is beszélgetünk arról, ami őt érdekli.

Mivel a másik két gyermeke még kicsi, és nem járnak suliba, nekik csak hébe-hóba készít kreatív uzsonnákat. Egy biztos: velem ellentétben Abby biztosan nem cseréli el az ételét valamelyik osztálytársáéra a nagyszünetben. 

(Képek: lunchboxdad.com, realfood.tesco.com)