Jump to content

Varázslatos alakformálás, és ami vele jár: viszér, gomba, reflux

2014. 03. 13. 11:42

Mit szólna, ha egy mozdulattal eltűntethetné magáról a felesleges kilókat, a kitüremkedő hurkácskákat, a kellemetlen úszógumikat? Ha egy pillanat alatt tökéletes homokóraformát kreálhatna magának? Éppen ez az a varázslat, amit az alakformáló alsóneműket reklámozó cégek kínál nőknek és férfiaknak egyaránt. Leszorít, ahol nem kellene kidudorodnia, felpocol, ahol meg domborítani szeretnénk, szupermodell-testé formálva még a Barba-mamai alkatokat is. Csakhogy, mint mindent az életben, ezt sem adják ingyen, és itt most nem a fehérnemű amúgy borsos árára gondolunk...

Létezhet tökéletes alak áldozatok nélkül?

A Huffington Post munkatársai egy gasztroenterológus, egy bőrgyógyász és egy csontkovács szakember bevonásával utánajártak, hogy milyen nem kívánatos hatással jár szervezetünkre az alakformáló ruhák viselése.

A fehérnemű működési elve alapvetően a szorításon van. Ami ezúttal nem csak a hurkák, hanem a belső szervek, gyomor és bél nyomorgatását is jelenti, mely viselőjének refluxot és gyomorégést okozhat.

Az emésztőrendszer elszorítása mindemellett gyomorpanaszokhoz és felfújódáshoz is vezet.

A csábos darab ezen felül satuba fogja a húgyhólyagot, a vizelés halogatásával viszont inkontinencia problémák léphetnek fel.

Az alakformáló alsónadrág viselése a lábak zsibbadását, illetve a bokák feldagadását okozhatja, mely lehet átmeneti, de állandó kellemetlenség is. Azoknak, akiknek hajlama van a viszér kialakulására, a szakemberek azt tanácsolják, hogy csak óvatosan viseljenek sztreccses nadrágokat, kihangsúlyozva, hogy az alakformáló ruhadarab semmiképp sem helyettesíti a rendszeres testmozgást.

-Kialakítása nem a természetes alakot, hanem egy kozmetikai szempontból ideális alakot követ. -figyelmeztet Dr Erickson.

-Mivel az anyag könnyen magába szívja a nedvességet (így testünk természetes kipárolgását is) viselőjét hajlamosabbá teszi különféle gombás és bakteriális fertőzésekre. –int óva Dr Kuemmerle bőrgyógyász.

Bizony, ők sem maguktól ilyen szépek...

(Forrás: stylemiroir)

Búcsú a csodafegyverektől?

Mindezek ellenére azonban nem kell, hogy azonnal a kukába dobjuk a csoda-csináló fehérneműt, – nyugtat meg bennünket a szakember. Azonban különösen fontos, hogy mértékkel használjuk, és ne hordjuk éjjel-nappal. Viselésük inkább korlátozódjon különleges alkalmakra, estélyekre, amikor valóban nagyon fontos, hogy a legjobbat hozzuk ki magunkból.

A megfelelő fazon és méretet kiválasztása szintén elengedhetetlen. Érdemes azt a méretet választani, amit könnyen, különösebb küszködés nélkül magunkra tudunk aplikálni. Ha pedig valaki alapjáraton is refluxra hajlamos, semmiképp se vegyen olyan fazont, ami a melltartójáig felér, leszorítva a teljes hasfalat.

(Kép: babolnahus)