„Jézus a vizet borrá változtatta. Miért ne tehetnénk mi is ezt a modern technológiák segítségével?” –tette fel magának a kérdést a nagyratörő terveket dédelgető, nemzetközi hírnevű Kevin Boyer sommelier és barátja, Philip James, a Lot18 borklub vezérigazgatója egy borgőzös éjszakán. A pityókás gondolatot tett követte, és így készült el a Csodamasina nevű szerkezet, mely jelenleg piacra dobása előtti utolsó fázisában van.
Készítői azt állítják, a Csodamasina egy olyan készülék, ami valóban borrá változtatja a vizet, és ehhez semmi másra nincs szüksége, mint modern technológiára –és egy kis szőlőkoncentrátumra. (És ha most erről önöknek is a Kőleves meséje ugrott be azonnal, azon cseppet sem csodálkozom.)
Mindössze három napba tellik, hogy Bluetooth kapcsolattal és az új iPhone alkalmazással a bolti ár töredékéért borrá változtassuk az otthoni csapvizet. Az igazsághoz sajnos hozzátartozik, hogy a csodatevés ezúttal nincs ingyen: a remek kis szerkezet nem kevesebbet, mint 499 dollárt, azaz 112 ezer forintot kóstál. Beszerzése után azonban azt ígérik a Csodamasina értelmi szerzői, hogy bagóért fogunk tudni minőségi bor-ízt (!) kölcsönözni vizünknek.
Íme a csodarecept:
-Szerezzük be a receptet az új applikációról.
-Vegyük meg az élesztőt, a szőlősűrítményt és a mesterséges aromákat a Csodamasina weboldaláról.
-Ezeket keverjük a vízhez, majd kapcsoljuk be a készülékünket.
-Hagyjuk, hogy megtörténjen a csoda.
-Ha időközben türelmetlenkednénk, vagy ellenállhatatlan kiváncsiság venne rajtunk erőt, a masinában fortyogó folyamatokról friss információkat szerezhetünk telefonunkon keresztül.
-Végül szórjuk bele a masinába az eredeti tölgyfahordó-aromát a tökéletes ízhatás kedvéért. Ettől olyan bukéja lesz borunknak, mintha hónapok óta érlelődött volna!
-A fogyasztással várjuk meg, míg okostelefonunk jelzi a csodálatos művelet befejeződését.
Arról sajnos nem érkezett hír, hogy a mestersége szerint sommelier feltaláló vajon mit szól saját kreálmányához, mely több évszázados szőlő- és bortermesztő hagyományt söpör el egy szempillantás alatt...
(Kép: e27, wikipedia)