Jump to content

Az oktatás valódi korlátai

2014. 03. 02. 12:12

Ha eddig úgy érezte, gyermekét nehéz korlátok közé szorítják és sok mindennel leterhelik az iskolában, akkor mindenképp nézze meg, mi folyik a tantermekben a világ másik végén!

Két irányba dönthető fémkorlátokat szereltetett a gyerekek padjába az iskolavezetés Wuhanban, a kínai Hubei tartományában, adta hírül a Daily Mail.

Az új kezdeményezés célja az volt, hogy így előzzék meg a gyerekek szemének romlását. Az iskola igazgatója elmagyarázta, hogy ezzel a módszerrel próbálják javítani a gyerekek olvasási szokásait, mert csak így tudják hatékonyan megakadályozni, hogy a nebulók túlságosan közel hajoljanak a tankönyveikhez. (Vagy bármi máshoz, szemmel láthatólag).

A korlátok egyébként két irányba állíthatók. Vagy előre dönthetők, és akkor a tankönyvet a rúdra helyezve gyakorolhatják a gyerekek az olvasást, vagy az orr magasságába hátratolva, így pedig az íráshoz szükséges legideálisabb távolságot tarthatják be a tanulók.

A képeket elnézve azért megnyugtató, hogy mint mindenütt, itt is akad egy-két olyan rebellis szellem, aki áthágja a velük szemben támasztott korlátokat, ha kell, akár szó szerint is.