Jump to content

Menni vagy maradni? Avagy érdemes-e benne maradni egy kapcsolatban?

2017. 07. 28. 17:00

Minden jó, ha egy kapcsolaton belül összhang, megértés, közös célok vezérlik mind a két embert. Sokaknak működik így, míg mások szinte kikopnak egymás mellől, és már semmi nem olyan, mint a kezdetekben volt.

Valamelyik fél mindig egy kicsit többet dolgozik a szerelemért, valamelyik fél mindig intenzívebb és nagyobb érzelmeket táplál a másikért, de azért senki sem vonható számon, mert nem pont úgy, nem pont akkora szenvedéllyel szereti a társát. Ráadásul, ahogy telnek az évek, a szerelem szeretetté, barátsággá lágyulhat, kihunyhat a szenvedély. Olyan összeszokott csapatról van szó, akik már egészen másképp látják egymást, mint amikor heves érzelmek tomboltak közöttük. Már nincsen akkora pezsgés, már nem álmodoznak egymásról. Sokan hiányolják életükből megszokott partnerük mellett, hogy a jelen állapot meg sem közelíti azt, amit eleinte tapasztaltak. Igaz, hogy biztonságban, szeretetben vannak egymás mellett, de kellene a pezsgés.

A változásokat mindenki érzi, azonban nem mindenki hajlandó azt tudomásul venni, vagy foglalkozni vele. Van, hogy egyikünk már nem érzi jól magát a kapcsolatában, és szakításra kerül sor. Pláne, ha egy új személy lép be az ember életébe, aki megadja érzelmileg és fizikailag azt, amire előző kapcsolatából már hiányolt. Tüzes érzelmek, szenvedély, vágy, pikáns tartalmú üzenetek, amelyek visszahozzák az ember kedvét. Csakhogy az újdonság varázsa is elmúlhat, és hiányozni kezd az, amiben azelőtt volt. Mást megtapasztalva, hamar levonható a tanulság: vagy sokkal jobbat kapunk, mint amiben voltunk, vagy rosszabbat. Kimondatlanul is motoszkálhat bennünk, hogy hiányzik előző partnerünkkel az élet. Az újat és mást megtapasztalva lehet, hogy visszasírjuk előző életünket, párunkat.

Nem egyedi eset, ha párok a szakítás után ismét egymáshoz visszatalálnak. Azt szokták mondani az ilyen kapcsolatokra, hogy felmelegített. Felmelegítve pedig csak a káposzta jó, és van is benne valami. Természetesen minden kapcsolat más, és van, hogy egy szakítás világítja rá a pár tagjait arra, hogy mennyire rossz irányba tartottak már, és az újrarendeződéssel, a kapcsolatot új alapokra helyezve jobbá válik közös életük. Aki azonban azért szállt ki a kapcsolatból, mert egy új személyben találta meg a boldogságot, de ahhoz túl nagy reményeket fűzött mindhiába, majd a egykori kedveséhez menekül vissza, az szerelmi mókuskerék. Aki csak úgy tudja szerelmi életét felpezsdíteni, hogy mindig másnál keresi az izgalmakat, az nem fog tudni egy ember mellett lehorgonyozni. Semmi sem tart örökké, hiszen változik a világ és a benne élő emberek is, ezért az új szerelem is pont olyan semmivé válhat, mint amiből kiszállt.

A felmelegítve csak a káposzta elvét el kell akkor vetni, ha mindkét fél hajlandó azért tenni, hogy valamit helyreállítsák egykor jól működő, szenvedélyes kapcsolatukat. Akár annak felvetése, hogy szétválhatnak útjaik, elegendő lehet arra, hogy átértékeljék kapcsolatukat és eldöntsék, együtt maradnak, és megbeszélik, hogy mi nem működött köztük, min kell dolgozniuk. Csak akkor hozható egyenesbe a kapcsolat, ha máshogy működtetik azt, mint eddig. Szükséges, a szikra léte, mert abból lehet tüzet csiholni. Érzelmi alapok nélkül, meg nem beszélt sérelmek, megoldatlan problémák léte mellett melegíteni sem lehet és nem is érdemes egy kapcsolatot.

(Forrás: marmalade.hu | shortday.in, quoteslifewiki.com, sunilanand.deviantart.com/képek)