Jump to content

Az ex már a múltad, ne legyen a jelened

2017. 07. 03. 17:00

Egyedül lenni még egészségesebb, mint bene ragadni egy rossz kapcsolatban. A magát magányosnak érző személy azonban hajlamos a múltját idézni. Még a nem működő kapcsolatába is szívesen visszamennének sokan. Ahogy mondani szokták, felmelegítve csak a káposzta jó.

Nem mindenki tudja lezárni a múltját és pláne nem mindenki tudja elengedni egykori kedvesét. Vannak, akik veszekedések közepette válnak el valamikori kedvesüktől, amelyből évek múltán sem enged semelyik fél. A másik oldalt képviselik azok, akik tartják a kapcsolatot. Ez sem a legjobb választás akkor, ha már tényleg semmi megbeszélnivalójuk, közös dolguk nincs. Természetesen, ha gyermek is született a kapcsolatból, akkor szükséges a jó kommunikáció, mert mindenki számára fontos ez, ám ha gyerkőc sincs, akkor nincs értelme felvenni vele a kapcsolatot. Csak a sebeket vájkálja az ember, vagy hülyét csinál magából.

Manapság már mindenki éli a saját valós életét, de ezentúl még ott van az online birodalom is. Ha az életetek nem közösen megy tovább, akkor a virtuális térben is szakítsd meg a kapcsolatot. Csak néhány gombnyomás, és megszünteted annak lehetőségét, hogy azzal szembesülj, milyen hamar túllépett rajtad a volt párod. Kapcsolatod során megfordultatok bizonyos helyeken, amelyeket előnyben részesítettetek. Szakítás után ezeket a helyeket kerülni fogod, de ezt interneten is meg kell tenned ezt ahhoz, hogy elszakadj a múltadtól. Amíg régebben tényleg csak annyit kellett tenni, hogy igyekeztünk nem arra járni, nehogy a másikkal találkozzunk, ma már ennél többet kell tenni. Arról nem is beszélve, hogy ha a te szándékod az igazi elválás, de a másik félben még vannak sérelmek, akkor üzeneteivel bombázhat téged. Vagy akár te őt? Egyszóval közösségi oldalad ismerősei közül nyugodtan töröld ki. Ez az a mozzanat, amellyel lehet, felhívod egykori párod figyelmét, ugyanis ő is észreveszi a kapcsolatotok megszűnését. Vagy elfogadja, vagy további sértődöttségre adhatsz okot.

Le is tilthatod egykori kedvesedet. Ettől függetlenül még felkeresheti a te adatlapodat és szemezgethet új képeid között, csakhogy ezt mások profiljába belépve teheti meg. Vagy épp te vagy az, aki így cselekszik? Ez meg arról tanúskodik, hogy valamelyikőtök még nincs túl a kapcsolaton, és nincs lezárva a múlt.

Ha nem akarsz kellemetlen helyzetekbe kerülni, ki szeretnéd heverni a lezárult kapcsolatodat, de nem akarsz meggondolatlanul törölni, tiltani, majd mégis ismerősként visszajelölni, akkor a legjobb, ha úgy vagy jelen a közösségi oldaladon, hogy nem igazán mutatod ott jelenlétedet. Nem kell törölni, nem kell tiltani, egyszerűen csak úgy vagy jelen, mintha ott sem lennél. Átpörgetheted és megnézheted, hogy ismerőseid közül kivel és mi történt, de próbálj a lehető legcsendesebben maradni.

Már véget ért a kapcsolatod, de még szenvedsz a párod hiányától? A kapcsolat azonban végleg megszakadt köztetek, de te még mindig sokat gondolsz rá? A legjobb, ha bevonod a segítségbe a barátnődet. Ő lesz az a kontrol, aki nem engedi, hogy hülyeséget csinálj. A barátnőd látta és ismerte a kapcsolatod történetét, tudja, hogy miért lett vége, és melletted állt a nehéz időkben is. Most is ő jelentheti a megoldást, hogy visszatartson az exnek való irkálástól.

Egy szakítást ki kell heverni, nem szabad egyből az újba beleugrani. Adj időt a lelkednek és adj időt a közösségi oldaladnak is.

(Forrás: marmalade.hu | addiction.com, techworm.net, markmanson.net/képek)