Jump to content

Mire irányul a figyelem?

2017. 05. 24. 17:00

Adott valahol a világban egy férfi és egy nő, akik akkor találkoznak egymással először. Mit néz meg a férfi rajtunk először? A ruhánkat, a cipőnket? Sokkal inkább az arcunk érdekli, vagy az alakunk?

Ha randevúra készül egy nő, az előkészületet igényel. Előre kiterveli, hogy milyen ruhába fog bújni, és a találkozás előtti órákban gondosan rendbe teszi testének minden apró pontját, ahol még igazításra szorul. Még ha nadrágot is választ öltözékéül, akkor sem létezhet, hogy szőrös lábra húzza fel a nadrágot. Mindenre részletre igyekszünk odafigyelni. Vajon tényleg erre is figyel partnerünk?

Az internetes ismerkedés, társkeresés már általános az egyedülállók között. A képek cserélése, a videóbeszélgetés során már sok mindent meg lehet tudni a másikról, ám a személyes találkozást semmi sem pótolhatja. Már akkor kialakítanak a felek magukban valamilyen képet a másikról, de a személyes találkozókor nagyon fontos az első benyomás.

Ha már az internet segítségével valamennyire összeismerkedik két ember és a beszélgetést rendszeressé teszik, akkor a személyiségjegyek valószínűleg tetszenek. A férfiak számára ugyanis fontos, hogy ne csak a külső legyen megnyerő, hanem a belső is. Mit ér a bomba alak, ha a nő személysége taszító a férfi számára?

A férfiak szeretik a nők mosolyát, de abból is csak az őszinte mosolyt. El tudjuk szívüket rabolni egy szívből jövő, természetes mosollyal, míg a nem őszinte szájhúzogatást hamar felismerik. Ehhez elég jó érzékük van. A férfiak imádják, ha a nő sokat mosolyog és nevet. Számít az is, hogy mennyire pozitív gondolkodású.

Míg a férfiak is kérkedhetnek a nő előtt, ugyanezt tehetik a nők is. Jó érzékkel állapítják meg az erősebb nem tagjai is, hogy mennyi annak a valóságalapja és a máz alatt mi található. Sokkal jobb, ha a nő is tisztában van önmagával. Legyenek céljai, legyenek életképes és önálló gondolatai egy belevaló nőnek.

Az első találkozás lehet kissé zavarba ejtő még akkor is, ha már interneten valamennyire megalapoztátok ismeretségüket. A szemkontaktus mégis nagyon fontos. A férfiak sokszor hozzák zavarba hölgy társukat azzal, hogy fürkészik a nő arcát, keresik velük a szemkontaktust. Nem csoda, hiszen belénk kívánnak látni. Közben pásztázzák a hajunkat, a bőrünket és persze, ha úgy vagyunk felöltözve, akkor a dekoltázsunkat is. Egy igényes, nem túl kihívó dekoltázs mindenképp vonzza a férfiak tekintetét.

Az online ismerkedés előnye, hogy sok mindent meg lehet tudni a másokról úgy, hogy igazából még személyesen nem is találkoztak. Az alak, az arc, a hang is ilyen, hiszen sokan a találkozás előtt már telefonon csevegnek, így még közvetlenebbé válik az ismerkedés. Amikor  a személyes első találkozásra kerül sor, mégis izgatottan várják, hogy az élő beszélgetés mit vált ki belőlük. Hiába hallották már egymás hangját telefonon, személyesen még az is másabb.

Az ízléses megjelenést nagyon kedvelik a férfiak, de ez nem azt jelenti, hogy rögtön az első találkozón meg kell mutatni a bájainkat. A kevesebb néha több, és nem is csak néha.

(Forrás: marmalade.hu | explorelifestyle.com, herbeauty.co, expertbeacon.com/képek)