Jump to content

(M)ilyenek a férfiak?!

2017. 05. 21. 17:00

Mindig is keressük egymás társaságát, sőt egyesekkel az együttélésbe is belemegyünk, mégsem értjük meg teljesen a másikat. Ilyenek vagyunk mi nők és a férfiak. Folyton keresünk egyet, akivel a közös élet könnyű, megoldható. Azt tudjuk, hogy mi szeretnénk, de a férfi?

Mindig is volt és mindig is fenn fog állni a férfiak és nők közötti különbség. A különbségek felfedezésekor sokszor úgy néznek ránk a férfiak, mint csodabogarakra, de ezekre az eltérésekre ugyanúgy rácsodálkozunk mi is. Milyen jó volna, ha belelátnánk a férfi agyakba és legalább megközelítőleg tudnánk azt, hogy mire gondol. Még ha nagyon egy hullámhosszon is van egy pár tagja, akkor is lehetnek zavarba- és kétségbeejtő pillanatok, amikor nem tudják eldönteni, hogy épp mire gondol a párjuk. Úgy általában is nehezen értjük meg a férfiakat, és persze erről ők is tudnának mesélni.

Nem kell még csak olyan neveltetésben részesülniük, ahol arra tanítják a fiúkat, hogy a férfi nem beszél érzéseiről, mégis sokan vannak ezzel így. A legtöbben nem akarnak arról beszélni, ami szívükben, lelkükben van, mások viszont szinte tényleg nem is képesek erre. Talán mégis belép az életébe az igazi nő, akinek alkalomadtán mégiscsak el tudja mondani gondolatait.

Aki nem tudja szavakkal kifejezni gondolatait, az tárgyakkal, virággal, ajándékkal igyekszik. Kommunikálnak tehát a férfiak érzelmeikről, csak nekünk nőknek kell azt érezni, érteni. Ám nemcsak az ajándékozásra kell gondolni. Az is egyfajta kommunikáció, ahogy otthon viselkedik az erős férfi. Rendet tesz az udvaron, megjavítja azt, amire megkérted, amit maga is lát hibát. Azaz a környezetünket teszi olyanná, amilyenné mi szeretnénk. Kedveskedik nekünk, a kedvünkbe akar járni. Ezt is tekinthetjük ajándéknak, amivel a szeretetét szeretné felénk kifejezni. Ugye erre eddig nem is gondoltál? Hisz ez az általános, a nő a konyhában ténykedik, a férfi a ház körül.

A nők már jóval korábban megérnek arra, hogy komolyan elkötelezzék magukat, de a férfiak egy része ezt halogatja. Ám, ha egyszer tényleg arra adja a fejét, akkor igenis komolyan gondolja.

A nők sokáig vívták csatájukat azért, hogy elismerjék őket, hogy egyenrangúként kezeljék. A párkapcsolatban is elvárjuk, hogy méltassanak minket. Éppen így megérdemlik a férfiak is.

Vannak olyan, szinte már üvöltő jelek, amelyeket a nők figyelemfelkeltésként küldenek ki az univerzumba azért, hogy a férfiak észrevegyék. Vannak erre fogékonyabbak erre a férfiak közül, mások kevésbé azok. A nő arckifejezésének, a hanglejtésnek változását sem biztos, hogy észreveszik, nemhogy azt érzékeljék, hogy párjuk nem boldog.

Él az a sztereotípia, hogy nehezebben élik meg az erősebb nem tagjai az érzelmeket. Ha rátalálnak igaz szerelmükre, még akár számukra is nehezebben nyílnak meg. Az igazi kötődés kialakulásához időre van szükség, hát még annak kimutatásához. Mi nők azonban segíthetjük ebben a férfiakat. Ha igazán szeretjük azt a férfit, akkor erősíthetjük benne, hogy mellette állunk mindenben, megértjük. Ne csak mondjuk persze, hanem tettekkel is éreztetni szükséges.

(Forrás: marmalade.hu | eharmony.com, ba-bamail.com, slate.com/képek)