Jump to content

Érdekességek a csókról!

2017. 05. 15. 19:00

Minden első csóknak megvan a maga jelentése (...). Akármilyen rövid és esetlen, soha nem felejted el. Soha nem fogod tudni kitörölni az emlékezetedből azt, aki adja. Amikor ajkadat keresi, olyan erővel törnek rád az érzések, hogy a lélegzeted is eláll. (Sara Rattaro)

A rendszeres csókolózás hatására, a szervezetből felszabaduló kémiai vegyületeknek köszönhetően csökken a bőrgyulladásos betegségek, valamint a pattanások, kiütések és egyéb szépséghibák kialakulása.

Kutatások szerint, a rendszeres reggeli csók, átlagosan minimum öt évvel növeli az emberek élettartamát.

Míg a nőknek rendkívül fontos az érintés, a csók, az ölelés, szexuális együttlét alatt különösen, addig kutatások szerint, a férfiak fele képes úgy szexelni a partnerével, hogy egyszer sem csókolja meg közben.

A Káma Szútrában több, mint 30 féle csókot különböztetnek meg. Az átlag ember 2-3 félét alkalmaz élete során.

Humánetológiai szempontból igazolt,  hogy a csókolózás amellett,  hogy lelkünket energetizálja, agyunknak jelzést küld arról ,hogy a másik fél lesz-e az ideális partner számunkra. Ugyanis, amikor csókolózunk arcunk egészen közel kerül a választott arcához, a ferromonok és hormonháztartásunk működésnek indul, testünk eldönti,hogy a másik alkalmas lenne-e a utódnemzésre. A nőkre jellemző, hogy tudat alatt a másik fél „illata” alapján választják ki a megfelelő pár

A csókolózás az egyik legősibb módszer a fiatalságunk megőrzése érdekében, ugyanis míg egy egyszerű puszinál mindössze négy arcizmunkat vesszük igénybe, azonban egy mindent elsöprő szenvedélyes csóknál, mind a harmincnégy izmunk dolgozik. Remek módszer a ráncok ellen!

 A világ leghosszabb ideig tartó csókja, az olasz Andrea Sarti és párja Anna Chen-nek nevéhez köthető. 2004-ben, Valentin napon, harmincegy órán, tizennyolc percen, és harminchárom másodpercen keresztül csókolóztak egymással, megállás nélkül. A rekordjukért 15,000 dollárt kaptak, amit esküvőjükre költöttek.

Nem csak az emberek, az állatok is csókolóznak. A majmok majdnem ugyanúgy, mint  az emberek, még a nyelvüket is használják hozzá. Az állatok legtöbbje szintén alkalmaz érintkezést "csók" címszaván. Egyesek a szájukat, másik az orrmányukat vagy a csőrüket érintik össze.

Csókolózás közben sokkal többen fordítják a fejüket jobb oldalra, mint balra.

Egy japán pár megdöntötte a víz alatti csókolózás rekordját, két perc, 18 másodperccel ők jelenleg a rekorderek.

A házasságkötéskor elcsattanó  első hitvesi csók az ókori Rómából eredeztethező, ezzel pecsételték meg ugyanis az egymás iránti hűség esküt.

Az Egyesült Államok bizonyos területein a mai napig tiltott dolog a csókolózás.

A Csókolózás Világnapja Július 6.-a

 

(Forrás: marmalade.hu l Kép: pixabay.com l Idézet: citatum.hu)