Jump to content

Randira készülsz? Ezeket a helyeket kerüld el!

2017. 04. 06. 20:09

Az első randi már önmagában szorongást és aggodalmat vált ki az emberkből, kortól és nemtől függetlenül. Még a lemagabiztosabb nők és férfiak is végig gondolják a randi előtt az esetleges zavaró tényezőket, a kudarc lehetőségeit. Ezt a kudarcot erősítheti egy meggondolatlan helyszínválasztás is. Nézzük, mit kerüljünk a siker érdekében!

A nők természetesen rengeteg dolog miatt aggódnak, többek között, hogy elég megnyerő a külsejük? Tetszeni fog a választott ruha a férfinak? Lesz közös téma? Megússzuk a randit kínos csönd nélkül? Ezek természetes velejárói az első randinak,az önbizalomhiányon túl, azonban egy rosszul megválasztott első „találkahely” is a sikertelenséget eredményezheti.

Íme, azok a helyszínek, amiket sürgősen húzz ki a listádról!

Mozi vagy színház

A fiúk egyik legkedveltebb és egyik legkiábrándítóbb első randis helyeszíne a mozi, ritkább esetben a színház. A program önmagában érdekes, izgalmas, és kétségtelenül megnyerő, azonban nem első randin. Az első találkozónak a lényege ugyanis az, hogy jobban megismerjünk kiszemeltünket. Ennek azonban nem más az alapja, mint egy hosszabb beszélgetés. A filmekben gyakran látunk első randit moziban, film alatt csókolózó és sutyorgó párokat, a valóságban azonban ezt célszerű elkerülni. Aki moziba, színházba megy, nem beszélgetni szeretne, hanem lehetőleg csendes környezetben végignézni egy filmet,vagy színdarabot.

Uszoda

Bizonyára a nők és a férfiak is kíváncsiak választottukra fürdőruhában, azonban első randi alkalmával nem biztos, hogy az uszoda (nyáron a strand) a legjobb választás. Sok ember, nyüzsgés, és a lányoknál az örökös dilemma, vajon elég jó az alakom? Biztosan jól nézek ki fürdőruhában? Ezek a kérdések, csak lelomboznák a hangulatot.  Ezzel pedig ,csak a tartalmasan is eltölthetendő időt mérgezzük meg.

Múzeum

A legtöbb randilistán ez is szerepel, a férfi, a nő lenyűgözésére (és fordítva) a művészetekre való fogékonyságára előszeretettel hívja fel a figyelmet a múzeummal,mint randihelyszínnel. Gondoljunk azonban egy átlag múzeumra. A múzeumokban folyamatosan figyelnek minket, a látogatók elvárják a csendet, a nyugalmat, hogy kellőképpen átadhasássák magukat a művészetnek. Ezen felül, nem is fest túl jól,hogy a randi alatt végig csendben ballagtok egymás mellett, a randi végén pedig tetézhető a kínos csönd, miután kibeszéltétek a látottakat.

Céltalan séta

Kiülni a Várkertbe, lepihenni a Margit-szigeten egy padon ideális helyszín arra,hogy romantikus környezetben megismerjük a leendőbeli párunkat. Azonban a céltalan sétálgatásnak,több a negatív velejárója,mint gondolnánk. Bizonyára veled is előfordult,hogy az első néhány másodperc után ráébredtél,hogy mégsem olyan a másik fél,mint amilyet vártál. Ezesetben több órás sétálgatás egy örökkévalóságnak tűnhet. Másrészt gondoljunk,csak bele milyen nyomasztó átvergődni a tömött városon, lépten -nyomon azt lesni,hogy jön-e valaki mellettünk, mögöttünk, esetleg kerülgetni a bicikliseket, az embereket, és hallgatni az autók zaját. Kínos lehet,ha az egyik fél siet, izzad, fázik, wc-re kell mennie, vagy esetleg a cipője töri a lábát a séta során. Ha már megismertétek egymást, még bőven lesz alkalmatok egy romantikus, összebújós sétára a naplementében,vagy a csillagos ég alatt.

Bevásárlóközpont
Az örök klasszikus (és legkiábrándítóbb) randihely, főleg a fiatalok körében. Egy emberről sok mindent elárul az, hogy hova hívja randizni választottját, különösképp a legelső alkalommal. Amennyiben a választás egy plázára esik, akkor ott elég nagy a baj. Csak gondoljuk végig, sétálunk a kirakatok között, kerülgetjük az embereket, talán kényszert érzünk beugrani a kedvenc boltunkba és meglepni magunk valamivel, „ha már úgyis ott vagyunk” alapon. Rettentő kínos lehet két bolti nézelődés között elmesélni, hogy mivel foglalkozunk, vagy éppen mivel szeretjük eltölteni a szabadidőnket. Ezt a randit még jobban el lehet szúrni, ha a férfi meginvitálja a nőt, esetleg egy a plázában található gyorsétterembe, vagy vesz neki egy fagyit,amit útközben elfogyaszthat.

Mindezek ellenére, helyszíntől függetlenül az első randin a legfontosabb dolog, hogy engedd el magad, ne görcsölj, érezd jól magad és ami a legfontosabb légy önmagad!

 

(Forrás: marmalade.hu l Kép: pixabay.com)