Jump to content

Testbeszéd randi közben

2017. 01. 12. 09:05

Nincs hasznosabb tipp egy randihoz, mint a másik testbeszédének figyelése, és értelmezése. Figyelem!

A test arra mutat, amerre az agy menni akar. Sajnos bármennyire is igyekszünk urai lenni a mozdulatainknak, 100%-osan képtelenség. Éppen ezért, elsősorban érdemes erre koncentrálni, mert bizony hiába hisszük azt, hogy a randi partnerünk jól érzi magát látszólag, ha a térdével, lábával, törzsével az ajtó felé „igyekszik”.

„A szem a lélek türkre” és ez mennyire igaz. Beszélgetés közben illik az ember szemébe nézni, így nem feltűnő, ha jobban belemélyedünk a szempárba, ami sokat elárul arról, hogy valóban szimpatikusak vagyunk-e vagy csak más szándék vezérli a partnert. Változatlan fényviszonyok esetén a szembogár nagysága az ember hangulatától függően változik. Izgalom esetén képes négyszeresére kitágulni, míg düh, vagy nem tetszés esetén apró fekete ponttá változik. Számos kutatás igazolja ezt – Eckerd Hess pupilla vizsgálatai - , ha olyat látunk, ami ingerlően hat ránk, a pupilla azonnal kitágul. Ugyan így szűrhető ki egy hazugság is, ugyanis a szembogár összeszűkül, ha füllentünk. Úgyhogy, szemezésre fel!

Az érdektelenség, hazugság gyakoribb jelei hasonlóak. Ilyenkor a kezeket kell figyelni. A szem, orr, száj elé emelt kéz, vagy csak ezen területek érintésre hazugságra utal, ugyanis ösztönösen el akarjuk takarni a szánka – hogy a hazug szó ne szökjön ki - vagy a fülünket piszkáljuk, a szemet eltakarjuk, ha nem akarjuk tudni, látni, hallani a hazugságot. Az unalmat a támaszkodás jelzi – leszámítva az összeérintett újhegyes támaszkodást – minél jobban a tenyérbe temetkezik az arc, annál jobban unják a mondandónkat.

Nők esetében a szimpátiát egyeszűen észre lehet venni. A leggyakoribb gesztusok, amely a partnernek szólnak, a hajpiszkálása, csavargatása, a nyak szabad felületének megmutatása, az ajkak harapdálása, esetleg megnyalása mind szexuális tartalmú, és jelzésértéke arról árulkodik, hogy a randi partner sínen van.

(Forrás: marmalade.hu | Fotó: pexels.com)