Jump to content

Amit nem tudtunk a szexről

2016. 11. 16. 19:00

A szexualitás felnőtt életünk része, sőt összetartó eleme lehet egy kapcsolatnak, házasságnak. Csinálni kell és nem beszélni róla, ezt tartják az intim együttlétről, de azért akadnak olyan érdekességek amelyre akár kíváncsi is lehetsz.

Van az a vicc a péniszről: "Azt maga csak úgy érezte". A férfiak péniszében nincs csont, azonban a legtöbb emlősnél igenis van. Sőt, a főemlősök hímjeinél is van csont odalent. A gorilla, a csimpánz is ilyen, de az ember kivételt képez.

Az ejakuláció során a sperma közel 50 km/órás sebességgel száguldozik célja felé.

Az állatvilágban is a nőstények jelzik a hímek felé bizonyos hormonokkal, hogy éppen termékeny állapot vannak. A sztriptíztáncosokra is igaz ez. Vagyis ha éppen ovulál egy táncos, sokkal nagyobb az érdeklődés iránta, mint más, hasonló munkakörű hölgy iránt, aki nem ovulál.

Az egyik legegészségesebb és legtermészetesebb mozgásforma a szex. Nemcsak a párkapcsolatunkat, de az alakunk karbantartásához is megfelelő, ugyanis egy fél órás aktív együttlét során 200 kalóriát éget el a szervezet. Emellé még az is társul, hogy a szexnek fájdalomcsillapító hatása is van. A fejfájósoknak éppen nem  a fejfájásra kellene hivatkozni, hogy ne legyenek együtt partnerükkel.

A sperma még a bőrünknek is jót tenne, ha használnánk. A pattanások és a ráncok természetes eltüntetéséhez kiváló lenne.

A csókolózás lehet előjáték, üdvözlés. Mindenesetre egy perces szenvedélyes csókolózással 100 kalóriát éget el a szervezet. Egy ok arra, hogy sokkal többet csókoljuk meg kedvesünket.

A nők számára sokkal nagyobb az igény a csókokra, mint a férfiaknak. A hölgyek nem is nagyon tudják úgy elképzelni intim együttlétüket egy férfival, hogy azzal ne csókolóznának, ezt csak a nők 14%-a tenné meg. A férfiak fele pedig egyértelműen tud szexuális együttlétet produkálni úgy, hogy egy csók sem hagyja el a szájukat.

Az orgazmus férfiak esetében körülbelül 15 másodpercig tart átlagosan, míg a nők esetében ez nagyjából 20 másodperc. Orgazmus során a pulzus 140-180 közé emelkedik.

Habár orgazmus idején megemelkedik a vérnyomásunk, de a szex csökkenti a vérnyomást, jobbat pihenünk és még a stressztől, feszültségtől is megszabadulhatunk.

A stressz egyik ellensége a szex, azonban ez fordítva is fennáll. A szexre is kihat a sztressz, főleg a nők esetében. A nőknek rá kell koncentrálni arra, hogy orgazmusuk legyen. Ha nem tudják kikapcsolni agyuk félelemközpontját, akkor az orgazmusnak lőttek.

A tudósok a maszturbálást is módszernek tartják a depresszió ellen. Az orgazmussal meghosszabbíthatjuk életünket.

(Forrás: marmalade.hu | dimeperformance.com, en.protothema.gr/képek)