Jump to content

Szakaszolt szerelem

2016. 11. 08. 17:00

Megismerkedsz valakivel. Az ismerkedés újabb és újabb találkozást von maga után, és egyikőtök sem érzi úgy, hogy ez nem jó ötlet. A randevúkból egyre mélyebb kapcsolat szövődik, végül egy párrá váltok.

Az élet természetes folyamata, ha a nő férfi társra vágyik, és egy férfi megtalálja egy nőben igazi párját. A találkozások és az együtt járás időszakát felváltja az, amikor már komolyra fordul a kapcsolat. Összeköltözés, leánykérés, házasság.

A szerelem kezdeti szakasza az, amikor rózsaszín ködbe burkolózva élitek mindennapjaitok. A párodban megtaláltál mindent, ami jó, és ami kell, a szerelem pedig minden hibát eltakar. Ez az az időszak, amikor senki és semmi nem tud kizökkenteni a tökélyből. Ha valaki óvva is int, nem vagy hajlandó meghallgatni, a saját érzéseidre bízod magad.

Amikor végre úgy éltek együtt, mint egy igazi pár, jóban és rosszban is együtt vagytok, a kapcsolat csak még mélyebbé válik. Az együtt élés arra ad lehetőséget, hogy egymás nyűgét, szokásait még jobban megismerjétek. A tartós együttlét során pedig a gyermekvállalás gondolata is felmerül bennetek. Ha bekövetkezik az, ami egy családot igazzá tesz, megszületik a gyermek, értelmet nyer igazi az élet, a család is. Úgy érzitek, hogy ez a ti saját kis biztonságos közegetek, amelybe senki nem rondíthat bele. Ekkor váltok még igazabb párrá és egyben családdá is.

Ahogy a gyerekek nőnek, más gondok jelennek meg. Bekövetkezhet a párkapcsolatban, a házasságban az a pont, amikor valami megváltozik bennetek. Mintha nem azt kaptad volna, amivel kecsegtettek a kezdetekben. Meglehet, hogy kiábrándítónak látjátok a valóságot, és már nem biztos, hogy tetszik az, amiben vagytok. Hová lett az a láng? Hová lett az az érzés, ami régebben volt? Olyan szakasza lehet ez egy kapcsolatnak, amikor a felek úgy érzik, hogy talán jobb lenne egy kicsit mellőzni egymás társaságát. Akár még az is előfordulhat, hogy kételkednek a pár tagjai abban, hogy nem egymásnak vannak teremtve. Ha ezen túl sokat kattognak a fogaskerekek, valóban eljuthattok arra a pontra, hogy nem érdemes együtt folytatni. Ideje véget vetni a kapcsolatnak és külön utakon járni. Sok házasság, élettársi kapcsolat ebben a szakaszban fut zátonyra.

A rózsaszín köd nem tarthat örökkön örökké. Előbb vagy utóbb felszáll, és a teljes valóságot hagyja maga után, amely pedig nem mindig egyezik azzal, amelyet korábban véltünk társunkról. Ám ha az elmúlt időszak, akár évek, évtizedek közösen teltek el, és ennek nem is akartok véget vetni, akkor elértetek egy olyan fordulóponthoz, amelyben már látjátok a valóságot és elengeditek azt az illúziót, amelyet a szerelem fátyla eltakart. Az illúzión túllátva meglátjátok egymást valódiként. Ha ekkor is egymás mellett maradtok, akkor kerültök egy olyan mély és tartós kapcsolatba, amelyben már egymást erősítitek. Egymás igazi társaivá, segítségeivé, támaszaivá váltok.

(Forrás: marmalade.hu | smokymountainmansion.com, marriagenamechange.com/képek)