Jump to content

Ha az elején sem lángol, mi lesz később?

2016. 11. 04. 17:00

Amikor két ember összeköti az életét, arról dönt, hogy attól a pillanattól kezdve jóban és rosszban együtt lesznek. Végignézik, ahogy meghajlik a másik háta, májfoltos és ráncos lesz a keze, megőszül a haja. Sok házasság azonban már az elején halálra van ítélve.

Vannak az igaz szerelmen és szereteten alapuló kapcsolatok, amelyben a párok tagjai senki mással nem tudják elképzelni életüket. Van, aki már sok éve beleragadt a kapcsolatba, és bár hagy kívánni valót maga után a kapcsolat, nem mer, vagy nem is akar a biztonságosból kilépni, de változtatni sem.

Az esküvő szervezése színt vihet a párok életébe, hiszen nemcsak a pár, de a családtagok is a szervezésre koncentrálnak. Arra kevesen gondolnak, hogy a házasságot legalább ilyen alaposan meg kellene tervezni. Minek? Hiszen eddig is működött, és egy plusz papír meglétével semmi nem fog változni.

Egy kívülálló azonban könnyebben észrevehet jeleket, amely a kapcsolat minőségéről árulkodik. A menyasszony és a vőlegény szavaiból azonnal leszűrhető, hogy mennyire nagy az összhang, a szerelem. Árulkodó jelek, ha egy társaságban az idegen nőt kiszemeli a vőlegény és flörtbe kezdenek. Ezt persze a menyasszony is megteheti férfiakkal. Hiába az eljegyzés, és közeleg a nagy nap, ha érzelmileg nem biztosak magukban.

Elfogadott már, hogy mindenki az okostelefonját nyomogatja szinte bárhol, na de azért az esküvőn mégsem illik. Ha mégis ez a tendencia, akkor ott nagyon nagy baj van láthatáron. A felek lehet, hogy észre sem veszik, mert ez a megszokott. Milyen házasság, milyen közös élet lesz abból, ha egy telefon iránt sokkal nagyobb érdeklődést mutat a vőlegény, mint a gyönyörű fehér ruhába öltöztetett menyasszony iránt?

Egy esküvő tervezése és megszervezése nem kis feladat. Előfordulhat az is, hogy ez a készülődés egyáltalán nem megy veszekedésmentesen. Lehet konfliktus a fiatal pár között is, és persze a házasulandó felek szülei is olykor saját elgondolásaikat akarják érvényesíteni, amely nem biztos, hogy a páréval megegyező. Mire eljutnak a nagy naphoz, már annyi veszekedésen vannak túl, hogy kezdhet eluralkodni egyik, vagy mindkét félben az az érzés, csak lenne már vége. Annyira nagyon figyelnek az esküvő egyedi és stílusos lebonyolítására, hogy elfelejtenek egymásra figyelni. Ha pedig nincs láng, már az esküvő előtt sem volt igazán, az meglátszódik az esküvői fotókon is. A nagy csinnadratta ráadásul egyszer véget is ér, és utána a szürke hétköznapok maradnak.

(Forrás: marmalade.hu | johnricephotographer.com.au, thechive.files.wordpress.com/képek)